Rico Engelbarts
18/10/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2020 09:55

Neo Foundation onthult nieuwe functies netwerkupdate Neo3

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Neo Foundation onthult nieuwe functies netwerkupdate Neo3

In een open brief aan leden van de Neo-community deelde de NEO Foundation zaterdag hun reflectie over de ontwikkelingen in de laatste vier jaar en kwamen zij met een teaser over hun toekomstplannen voor NEO3: de derde iteratie van hun smart-contract blockchain, dat bestandsopslag en D-ID-functies (digitale of decentrale identiteit) zal ondersteunen.
Neo (NEO) is de 22e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft een sterk jaar achter de rug. Dit komt onder andere dankzij een samenwerking met Ontology en Switcheo met wie ze een cross-chain interoperabiliteitsproduct met succes hebben gelanceerd en de lancering van Flamingo Finance dat de strijd is aangegaan met Ethereum (ETH) op het gebied van Decentralized Finance (DeFi).
Ondanks deze succesvolle projecten, ging de brief vooral over de toekomst van Neo en de verrassende functies van Neo3, welke nog wel eens hele belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van de cryptocurrency, namelijk bestandsopslag en gedecentraliseerde identiteitskenmerken genaamd NeoFS en NeoID.
De markt heeft aangetoond gemengde gevoelens te hebben over bestandsopslag op de blockchain. Filecoin, een ander op gegevensopslag gericht product waarvan het FIL-token op 15 oktober live ging, zag daarentegen een knotsgekke eerste 24 uur. Zo heftig dat Justin Sun van TRON (TRX) zelfs hypocriet werd en het een exit-scam noemde.
Daarnaast worden D-ID blockchain-producten ook belemmerd. Hoewel er zeker use-cases voor zijn, is nog geen enkel project echt doorgebroken met de functie. Toch hoopt de Neo Foundation dat het introduceren van deze functie tot meer acceptatie zal leiden.

“Samen met de nieuwe functies en verbeteringen van de  systeembeveiliging en -prestaties, zal Neo3 zeker de ideale internetinfrastructuur van de volgende generatie worden.”

De Neo Foundation geeft aan dat het streven is om het mainnet van Neo3 in het eerste kwartaal van 2021 te lanceren. Nog even geduld dus!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie