Kevin Schijven Kevin Schijven
19/10/2022 09:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 09:46

Rode cryptomarkt: XRP zakt, LUNC zakt harder, nieuwe Aptos ’t hardst

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt krijgt forse klap, dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: kkssr/Shutterstock

De crypto-markt kleurt na enkele groene dagen weer over het algemeen rood. Alhoewel een nieuwe cryptocurrency vandaag zeer hard zakt, blijft het vooralsnog relatief rustig bij de meeste andere tokens uit de top 100. De meeste koersen bewegen in een steeds krapper bereik terwijl de totale marktkapitalisatie met 2,2% daalt naar $959 miljard.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin zakt terug richting $19.000

Bitcoin (BTC) viel gisteren de $19.600 meerdere malen aan, maar lukte niet om er doorheen te breken. Vervolgens zakte de koers weer en maakte gisterenavond nog een flinke dip en stuiter. Ook vanochtend zakt bitcoin en komt momenteel op $19.200 op Coinbase en €19.575 op Bitvavo.  Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,7% in de min.

De stuiter zorgde voor wat bullish sentiment op sociale mediakanalen, meldt analysebedrijf Santiment. Dat zorgde er echter juist typisch voor dat de koers dieper daalde, tegen de verwachting van het publiek in. Vooralsnog blijft de volatiliteit dus erg laag, maar dat kan snel veranderen.

Advertentie

Ethereum dipt onder $1.300

Ethereum (ETH) dipte gisteren weer even onder $1.300 naar $1.290. Vervolgens maakte de koers een rebound, maar vanochtend dipte ETH wederom onder $1.300 naar $1.295. Op het moment van schrijven pakt ETH $1.300, maar kan koers nu wel standhouden? ETH staat vandaag 1,8 in de min.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP hardste daler crypto top 10

Ook de rest van de top 10 kleurt rood met ripple (XRP) als hardste daler. XRP dipte zojuist onder $0,456 waarmee de koers vandaag 2,8% in de min staat. De poging om meer non-fungible token (NFT) projecten naar XRPL aan te trekken, lijkt nog weinig los te maken in de koers.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum DeFi tokens weer hardste stijgers top 100

Gisteren waren het vooral decentralized finance (DeFi) tokens op Ethereum die de crypto-markt aantrokken. Ook vandaag zijn een aantal van deze DeFi tokens de hardste stijgers uit de top 100 crypto. Zo stijgt curve (CRV) met 2,8%, maker (MKR) met 3,3%, uniswap (UNI) met 4% en aave (AAVE) met 5,2%.

JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNC zakt met 6%, ETHW met 10%

De rest van de top 100 staat over het algemeen echter enkele procenten in de min vandaag. Daarnaast hebben we nog enkele flinke dalers ertussen zitten. Zo staat terra luna classic (LUNC) bijna 6% in de min vandaag en dat komt wellicht door een nieuw token burn voorstel. EthereumPoW (ETHW) zakt zelfs met 10% vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aptos daalt met 42%

Dan hebben we nog het nieuwe aptos (APT). Aptos lanceerde deze week, maar afgelopen nacht kreeg de koers een flinke klap. APT viel van een piek van $13,7 naar $8 en dat is een daling van bijna 42%. Ook aankondigingen over airdrops en een Binance notering hielden de daling niet tegen, maar de ATP koers lijkt wellicht wat support te hebben gevonden.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie