Kevin Schijven Kevin Schijven
06/09/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2019 17:20

Spaanse voetbalclub Atlético Madrid gaat een fan token uitbrengen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Spaanse voetbalclub Atlético Madrid gaat een fan token uitbrengen

De Spaanse voetbalvereniging Atlético de Madrid gaat samenwerken met blockchain-platform Socios.com om een eigen digitale fan token uit te brengen. Dat meldt Socios.com in een blogpost gepubliceerd op 6 september.
Socios.com maakt gebruik van de Chiliz (CHZ) cryptocurrency op zijn platform. Fans kunnen deze cryptocurrency kopen op Socios.com en vervolgens inruilen voor de fan tokens. Het Chiliz platform draait op een zijketen van Ethereum.
De tokens zijn bedoeld voor supporters die gebruikt kunnen worden om in peilingen te stemmen, beloningen te verdienen en exclusieve merchandise te kopen via een mobiele app. De token zal lanceren samen met een zogenaamde Fan Token Offering (FTO) die gehouden wordt later dit jaar. De fan token zal verkrijgbaar zijn voor €2.
Atlético Madrid is de eerste club uit de La Liga, de Spaanse eredivisie, die een eigen cryptocurrency uit gaat brengen, maar het is niet de eerste Europese voetbalclub die met Socios.com samenwerkt. De Italiaanse club Juventus en het Franse Paris Saint-Germain kondigde vorig jaar al aan dat zij een dergelijke fan token uitbrengen.
Clemente Villaverde, bestuurslid van Atlético Madrid, zegt het volgende over de samenwerking:

Het is een genoegen om lid te worden van dit technologische platform dat andere grote Europese clubs al gebruiken en waarmee we op een zeer innovatieve manier met onze fans van over de hele wereld kunnen communiceren.

Vorige maand kondigde de Engelse voetbalvereniging Manchester City aan dat het gaat samenwerken met blockchain-bedrijf Superbloke om een voetbalspel te ontwikkelen.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie