Thom Derks Thom Derks
12/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2023 17:00

Spannend: USDC stablecoin transacties worden pas maandag weer verwerkt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Spannend: USDC stablecoin transacties worden pas maandag weer verwerkt

Foto: Neirfy/Shutterstock

Het is je vast niet ontgaan dat de USD Coin (USDC) stablecoin van Circle de afgelopen dagen zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Dat was het gevolg van de problemen bij Silicon Valley Bank, 3,3 miljard dollar aan kapitaal van Circle zit vast in de Amerikaanse bank die dreigt om te vallen. Om die reden moeten handelsfirma’s nu tot maandag wachten op de verwerking van hun transacties in USDC, wat betekent dat ons een spannende opening van de nieuwe week te wachten staat.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tether profiteert wederom

De problemen voor USDC op de inmiddels gigantische markt voor stablecoins betekenen voor Tether (USDT) juist een kleine overwinning. Sinds de problemen bij USDC is de marktkwapitalisatie van USDT met enkele miljarden gestegen. Veel investeerders vluchten naar de stablecoin waar het op dit moment nog rustig lijkt.

Eerder profiteerde Tether op soortgelijke wijze nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bekendmaakte dat Paxos, de uitgever van Binance USD BUSD), geen nieuwe BUSD tokens meer op de markt mocht brengen.

Als gevolg daarvan zagen we de marktwaarde van BUSD langzaam naar nul zakken en wordt dat kapitaal opgeslokt door de concurrentie, waar USDT dus de grote winnaar lijkt te worden. Wat dat betreft is het te hopen voor de industrie dat Tether de zaakjes op orde heeft, want daar waren de laatste jaren ook behoorlijk veel twijfels over.

Advertentie

Maandag meer duidelijkheid over USDC

Voor nu zijn alle ogen gericht op maandag, omdat we dan waarschijnlijk meer weten over de daadwerkelijke gezondheid van de USDC-stablecoin van Circle. Op maandag begint het Signature Bank Signet netwerk weer met het verwerken van transacties voor grote handelsfirma’s die op dit moment nog stilstaan.

Vanwege alle commotie rondom USDC is er zoveel activiteit op het Signet netwerk, dat het aan de max van zijn capaciteit zit. Om die reden lijkt er nu een kleine vertraging te zitten in het verwerken van transacties.

USDC verloor zijn koppeling met de Amerikaanse dollar nadat de problemen bij Silicon Valley Bank aan het licht kwamen. In de momenten daarna viel de stablecoin naar een koers van 0,88 dollar, maar inmiddels is het alweer hersteld naar 0,965 dollar. Daarmee is de cryptomunt er nog niet helemaal, maar is het begin van het herstel in ieder geval gemaakt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie