Timo Bult Timo Bult
05/04/2021 13:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2021 13:50

Stel sluit huwelijk op Ethereum (ETH) met NFT’s, zo ziet dat eruit!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stel sluit huwelijk op Ethereum (ETH) met NFT’s, zo ziet dat eruit

Twee werknemers van cryptocurrency exchange Coinbase zijn op een wel heel bijzondere manier getrouwd! Rebecca Rose en Peter Kacherginsky gebruikten in plaats van trouwringen namelijk de Ethereum (ETH) blockchain. Is dit hoe trouwen er in de toekomst uit gaat zien?

Rose deelde enkele dagen geleden op Twitter hoe zij en haar man zijn getrouwd. Dit deden zij middels non-fungible tokens (NFT’s) op Ethereum. Hiervoor schreef Kacherginsky speciaal een smart contract, Tabaat genaamd (ring in het Hebreeuws).

“De meeste mensen trouwen op een religieuze plek, op het strand of in de bergen. Peter en ik zijn NIET zoals de meeste mensen. We zijn getrouwd op de blockchain.”

Dit smart contract bestond uit iets meer dan 2.000 regels en kostte ongeveer $450 aan ETH ten tijde dat het contract werd gelanceerd op Ethereum. Het contract, wat eigenlijk als een soort computerprogrammaatje gezien kan worden, werd zo geprogrammeerd dat het twee NFT tokens uitgaf. Deze tokens kunnen gezien worden als ringen.

Om de ceremonie te voltooien diende het stel de NFT’s naar elkaars wallets te sturen. Zodoende werd het huwelijk op de Ethereum blockchain vereeuwigd! De NFT’s zijn niet enkel saaie tokens. Er zit ook NFT art aan verbonden dat werd ontworpen door Carl Johan Hasselrot.

Al met al kostte het huwelijk op de blockchain ongeveer $587 aan transactiekosten. Het huwelijk tussen Rose en Kacherginsky is natuurlijk een ludieke actie. Desalniettemin toont het aan dat NFT’s ook voor het sluiten van huwelijken prima volstaan. Andere interessante toepassingen van NFT’s lees je hier.

De afgelopen maanden heerste er een behoorlijke hype rondom NFT’s. Het waren voornamelijk collectibles die heel erg gewild waren. Uit verschillende data blijkt nu echter dat die hype wat aan het wegebben is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie