Timo Bult Timo Bult
30/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2019 17:20

Tether (USDT) gelanceerd op Bitcoin-sidechain Liquid Network

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tether_USDT_gelanceerd_op_bitcoin_sidechain_liquid_network

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De stablecoin Tether (USDT) breidt verder uit. De cryptocurrency is nu namelijk ook beschikbaar op een sidechain van het Bitcoin-netwerk. Dankzij de uitbreiding kunnen gebruikers van de nieuwe Liquid USDT gebruikmaken van zeer snelle transactiesnelheden. Dit maakte de Canadese ontwikkelaar Blockstream op 29 juli bekend in een persverklaring.
Aangezien transacties op het Bitcoin-netwerk relatief traag zijn, kan met sidechains alsnog een hogere snelheid worden bereikt. Een van die sidechains is Liquid Network, waar Tether nu dus op wordt uitgegeven. In een verklaring laat de CSO van Blockstream, Samson Mow weten:

Dit versterkt het bitcoin-ecosysteem omdat je nu veiliger en sneller kunt handelen.

De toevoeging van Tether is een belangrijke mijlpaal in het vergroten van het nut van het Liquid Network. In combinatie met de nieuwste ontwikkelingen in het Liquid-ecosysteem kunnen handelaren nu een aantal echt coole dingen bereiken, zoals OTC-atomic swaps, supersnelle arbitrage tussen exchanges en gemakkelijke custody met Blockstream Green.

Ondanks de juridische moeilijkheden waarin iFinex Inc., het moederbedrijf van Tether en cryptocurrency exchange Bitfinex, zich bevindt, is het de laatste tijd flink aan het uitbreiden. Zo werd Tether ook al gelanceerd op de blockchains van Ethereum, TRON, EOS en binnenkort wordt de stablecoin misschien ook op het Lightning Network gelanceerd. Eerder deze maand werd Tether ook al gelanceerd op de blockchain van Algorand.
Dankzij de verdere uitbreiding krijgen traders steeds meer keuze; een positieve ontwikkeling. Toch blijven er bij velen de zorgen bestaan rondom de reserve van Tether. Zeker gezien de $850 miljoen die Tether eerder dit jaar bij Bitfinex vandaan haalde. Daarnaast blunderde Tether deze maand nadat het per ongeluk 5 miljard USDT-tokens aanmaakte.
Gisteren verscheen weer een nieuwe bitcoin-koersanalyse van onze analist David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn artikel alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie