Simon Bosch Simon Bosch
25/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2023 15:00

Tether zegt nog 1,7 miljard extra reserves te hebben voor USDT

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether rechaza acusaciones y tacha el informe de

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

In augustus van vorig jaar ontstond er een hoop commotie rondom USDT toen het nieuws ging dat de coin nog maar net genoeg onderpand had. De angst was dat een gebrek aan onderpand een uitvergrote versie van de crash van het Terra (LUNA) ecosysteem zou veroorzaken, maar tot nu toe is dat niet gebeurt. Tether-CTO Paolo Ardoino stelt crypto-investeerders gerust.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tether heeft veel geld over

Cointelegraph vroeg de topman tijdens de Paris Blockchain Week 2023 naar de stand van zaken. Tether maakte in het vierde kwartaal van vorig jaar een winst van 700 miljoen dollar. Ardoino denkt dat de winst dit bedrag in het eerste kwartaal van 2023 zal evenaren.

Met dit bedrag zou Tether tegen eind maart een appeltje voor de dorst ter waarde van 1,5 tot 1,7 miljard dollar hebben. De uitstaande USDT-tokens zijn voor Tether een vorm van schuld die worden afgetrokken van de activa die het beheert.

Circle’s USDC werd eerder deze maand instabiel door het faillissement van Silicon Valley Bank (SVB), maar USDT had hier juist baat bij. Op het moment van schrijven ligt de marktwaarde van USDT rond de 78,6 miljard dollar, een stijging van bijna 21% ten opzichte van het dal van afgelopen november. Vorig jaar verloor USDT tot twee keer toe de link met de dollar, maar blijkbaar is de eventuele angst langzaam weggeëbd.

Advertentie

Tether investeert in bitcoin

Al met al ziet hij dat USDT de meest veilige activa ter wereld begint te worden. Tether is anders dan banken, die door het fractionele reservesysteem meer activa uitgeven dan ze daadwerkelijk bezitten. Ardoino uitte zijn wantrouwen jegens het failliet gegane SVB, en verklaarde dat Tether bitcoin (BTC) aanhoudt als risicoverminderende investering.

Ik houd van bitcoin, dat onze hedge. We vertrouwen [de banken] niet, omdat zij zoveel risico hebben genomen met de deposito’s van klanten. Daarom zitten wij in bitcoin.

De afgelopen paar weken blijkt dat een tactische zet te zijn geweest. De bitcoin koers is in slechts twee weken tijd zo’n 40% gestegen. Hoeveel BTC Tether precies bezit is niet duidelijk. Wel vermeldt het bedrijf op zijn website dat het zo’n 4% van alle activa in ‘andere investeringen’ heeft gestopt. Hier schaart Tether ook crypto onder, maar verder biedt het geen details.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie