Simon Bosch Simon Bosch
25/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2023 15:00

Tether zegt nog 1,7 miljard extra reserves te hebben voor USDT

Nieuws
Tether rechaza acusaciones y tacha el informe de

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

In augustus van vorig jaar ontstond er een hoop commotie rondom USDT toen het nieuws ging dat de coin nog maar net genoeg onderpand had. De angst was dat een gebrek aan onderpand een uitvergrote versie van de crash van het Terra (LUNA) ecosysteem zou veroorzaken, maar tot nu toe is dat niet gebeurt. Tether-CTO Paolo Ardoino stelt crypto-investeerders gerust.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether heeft veel geld over

Cointelegraph vroeg de topman tijdens de Paris Blockchain Week 2023 naar de stand van zaken. Tether maakte in het vierde kwartaal van vorig jaar een winst van 700 miljoen dollar. Ardoino denkt dat de winst dit bedrag in het eerste kwartaal van 2023 zal evenaren.

Met dit bedrag zou Tether tegen eind maart een appeltje voor de dorst ter waarde van 1,5 tot 1,7 miljard dollar hebben. De uitstaande USDT-tokens zijn voor Tether een vorm van schuld die worden afgetrokken van de activa die het beheert.

Circle’s USDC werd eerder deze maand instabiel door het faillissement van Silicon Valley Bank (SVB), maar USDT had hier juist baat bij. Op het moment van schrijven ligt de marktwaarde van USDT rond de 78,6 miljard dollar, een stijging van bijna 21% ten opzichte van het dal van afgelopen november. Vorig jaar verloor USDT tot twee keer toe de link met de dollar, maar blijkbaar is de eventuele angst langzaam weggeëbd.

Advertentie

Tether investeert in bitcoin

Al met al ziet hij dat USDT de meest veilige activa ter wereld begint te worden. Tether is anders dan banken, die door het fractionele reservesysteem meer activa uitgeven dan ze daadwerkelijk bezitten. Ardoino uitte zijn wantrouwen jegens het failliet gegane SVB, en verklaarde dat Tether bitcoin (BTC) aanhoudt als risicoverminderende investering.

Ik houd van bitcoin, dat onze hedge. We vertrouwen [de banken] niet, omdat zij zoveel risico hebben genomen met de deposito’s van klanten. Daarom zitten wij in bitcoin.

De afgelopen paar weken blijkt dat een tactische zet te zijn geweest. De bitcoin koers is in slechts twee weken tijd zo’n 40% gestegen. Hoeveel BTC Tether precies bezit is niet duidelijk. Wel vermeldt het bedrijf op zijn website dat het zo’n 4% van alle activa in ‘andere investeringen’ heeft gestopt. Hier schaart Tether ook crypto onder, maar verder biedt het geen details.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie