Timo Bult Timo Bult
20/04/2021 18:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 18:50

Tezos (XTZ) verwelkomt grote Franse game-ontwikkelaar Ubisoft in ecosysteem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos (XTZ) verwelkomt grote Franse game-ontwikkelaar Ubisoft in ecosysteem

De grote Franse game-ontwikkelaar Ubisoft heeft zich bij het Tezos (XTZ) netwerk gevoegd. Het bedrijf gaat de samenwerking aan om onder andere experimenten met de nieuwe technologie. Nomadic Labs, een blockchain-ontwikkelaar, maakte het nieuws in een persverklaring bekend.

Ubisoft, bekend van spellen als Assassin’s Creed en Far Cry, zal een “corporate baker” worden. Dit houdt in dat de spelontwikkelaar mee gaat helpen met het verwerken van transacties op het netwerk. Normaal doen miners dit middels ingewikkelde rekensommen. Tezos is echter een Proof of Stake (PoS) blockchain.

In de persverklaring valt te lezen wat Ubisoft nog meer van plan is:

“Door hun nieuwe positie als corporate baker van Tezos zal Ubisoft experimenteren met het innovatieve liquid proof-of-stake consensus-algoritme en het langetermijnonderzoek naar het potentieel van deze technologie voor de toekomst van gaming voortzetten.”

Nicolas Pouard, director van het Blockchain-initiatief bij Ubisoft, stelt dat het bedrijf potentie ziet in blockchain voor de gaming-wereld:

“We zijn verheugd om ons als corporate baker aan te sluiten bij het Tezos-ecosysteem. Ubisoft gelooft dat blockchain het potentieel heeft om zowel spelers als ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden te bieden,”

De samenwerking met Tezos is niet de eerste stap die Ubisoft in de crypto-wereld zet. In 2019 en 2020 was al te lezen dat het bedrijf samenwerkt met Ultra en Planetarium. Beide projecten zijn gericht op de gaming-wereld.

Onder de PoS-cryptocurrencies is de concurrentie groot. Zo was vanochtend nog te lezen dat Cardano (ADA) Polkadot (DOT) heeft ingehaald en nu het grootste staking-netwerk van de cryptomarkt is. Tezos is op de 8e plek terug te vinden qua dollarwaarde aan gestakede XTZ. Wel ziet het netwerk een relatief hoog percentage aan gestakede XTZ van de totale voorraad, wat een positief teken is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie