Roy van Krieken Roy van Krieken
15/06/2022 13:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2022 13:55

Tron USDD Stablecoin Zakt Onder de $0,96

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tron USDD Stablecoin Zakt Onder de $0,96

Foto: Varga Jozsef Zoltan/Shutterstock

De Decentralized USD (USDD) stablecoin van Tron (TRX) is sinds een paar dagen de koppeling met de Amerikaanse dollar enigszins verloren. Vandaag is het ondertussen al de derde dag op rij dat USDD minder dan $1 waard is. Doordat USDD veel lijkt op TerraUSD (UST), waarvan we ondertussen allemaal wel weten hoe het eindigde, maken sommige analisten en investeerders zich op voor wederom een totale meltdown van een stablecoin-project.

Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

USDD kwakkelt voort

USDD is een algoritmische stablecoin die fundamenteel eigenlijk op dezelfde manier werkt als UST op het Terra (LUNA) netwerk. Dat betekent dat zodra de prijs van USDD onder de $1 raakt, het systeem gebruikers in staat stelt om 1 USDD te ruilen voor 1 TRX. Ditzelfde systeem zorgde er tijdens de ondergang van Terra voor dat het hele ecosysteem in elkaar stortte.

Daarom is het vrij zorgelijk dat de prijs van USDD al een paar dagen onder de $1 staat. Op het moment van schrijven is 1 USDD slechts 0,97 dollar cent waard. Vanochtend was de prijs van USDD zelfs slechts $0,95. De druk op de organisatie achter USDD, de Tron DAO Reserve, is daarom op dit moment gigantisch.

Een herhaling van de UST meltdown?

Twee dagen geleden maakte Justin Sun, oprichter van Tron, bekend dat de Tron DAO Reserve zeker $2 miljard beschikbaar heeft gesteld om de koppeling van USDD met de Amerikaanse dollar te waarborgen. Ook hebben zij meer dan een miljard aan USDC gekocht om de bestaande reserve veilig te stellen. Nog een maatregel was het opnemen van 2,5 miljard TRX van Binance om te voorkomen dat handelaren massaal een short positie zouden openen.

Ondanks al deze maatregelen is een paar dagen later de waarde van USDD nog altijd niet hersteld. Integendeel, USDD lijkt eigenlijk steeds verder weg te zakken.

Hoe verder USDD wegzakt, hoe moeilijker het voor de Tron DAO Reserve wordt om de koppeling met de dollar weer te herstellen. Hoewel het te vroeg is om te spreken over wederom een stablecoin die ten onder gaat, lijkt het hele verhaal verdacht veel op hetgeen we iets meer dan een maand geleden bij UST zagen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie