Timo Bult Timo Bult
25/05/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 11:15

Verdien crypto door te joggen met NFT sneakers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Verdien crypto door te joggen met NFT sneakers

Foto: Yeamake / Shutterstock.com

In crypto staan innovatieve ideeën centraal. Een zo’n idee is STEPN, een spel op Solana (SOL) waarin spelers crypto kunnen verdienen door te joggen!

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Rennen met digitale NFT sneakers

Crypto verdienen door spellen te spelen kan al een tijdje, denk bijvoorbeeld aan Axie Infinity. Maar crypto verdienen door te sporten is nieuw. Met STEPN kan je door te joggen crypto verdienen.

Eigenlijk is STEPN grotendeels hetzelfde als elk ander non-fungible token (NFT) spel. Een groot deel van het spel is namelijk unieke sneakers verzamelen. Hoe beter de statistieken van je NFT sneakers zijn, hoe meer crypto je potentieel kan verdienen. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Axie Infinity en zijn Axie monsters; hoe beter je monsters zijn, hoe succesvoller je bent.

Nadat je een paar digitale sneakers hebt gekocht kan je beginnen met rennen. Door te rennen kan je de in-game crypto verdienen, GST genaamd. Vervolgens kan je nog uniekere NFT sneakers kopen, enzovoorts. Kortom, je wordt gemotiveerd om zoveel mogelijk te rennen. Al zit er wel een limiet op hoeveel het spel je laat rennen op een dag.

Advertentie

Groei NFT spel STEPN zwakt af

Hoewel STEPN sinds zijn lancering ongeveer 5 maanden geleden hard is gegroeid, lijkt die groei nu te vertragen. Zo liet crypto journalist Colin Wu in een tweet zien dat het aantal nieuwe gebruikers per dag is afgenomen van 18.000 naar 13.000 per dag.

Daarbij handelt de GMT cryptocurrency ruim 66% onder zijn all-time high van $4,11. De grote vraag bij dit soort spellen blijft of het duurzaam is. Kan het genoeg spelers blijven aantrekken om de waarde van sneakers en cryptocurrency te doen laten stijgen? Het is een probleem waar veel NFT spellen mee kampen en is zeker iets om te onthouden. Desalniettemin een interessant concept!

Het idee van fysiek bewegen in combinatie met crypto is overigens niet helemaal nieuw. Microsoft diende namelijk in 2020 een patent in waarin een systeem wordt beschreven waarmee mensen met lichaamsbeweging crypto kunnen minen. Hierover lees je in dit artikel meer.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Leer samen met Crypto Insiders

Wil jij uitgebreide analyses van crypto-projecten ontvangen, zoals de recente analyse van Avalanche? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en krijg toegang tot onze community. Ontvang dagelijks technische en fundamentele koersanalyses, en stel je vragen aan analisten en crypto coaches. Kom de eerste 30 dagen gratis een kijkje nemen!  

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie