Thom Derks Thom Derks
07/11/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 15:30

Vraag naar ApeCoin stijgt fors onder nieuwe gebruikers: onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vraag naar ApeCoin stijgt fors onder nieuwe gebruikers: onderzoek

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

Het is op het moment van schrijven nog hoogwinter in de NFT-wereld, maar bij apecoin (APE) lijken de eerste zonnestralen binnen te komen. Messari, een groot crypto-analyseplatform, schrijft dat een groeiend aantal nieuwe gebruikers investeert in apecoin, de cryptocurrency verbonden aan de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie. Nu de populariteit van verschillende NFT-collecties weer in de lift zit, kan APE wellicht eindelijk profiteren van de hype.

Waarom dalen memecoins als dogecoin en pepe? 3 redenen
Waarom dalen memecoins als dogecoin en pepe? 3 redenen

ApeCoin is populair

Als we de woorden van Messari mogen geloven, dan zijn steeds meer mensen op zoek naar exposure, of blootstelling, aan apecoin. Het lijkt erop dat de integraties en samenwerkingen van het project een positief effect op de koers hebben. In de bovenstaande afbeelding van Messari is duidelijk te zien dat het aantal APE houders in het derde kwartaal van 2022 fors is toegenomen.

Ook de omloopsnelheid van de token is toegenomen, wat betekent dat mensen APE ook daadwerkelijk meer gebruiken. Uiteindelijk moet het gebruik de boventoon voeren als we het over een betaalmiddel hebben. Bitcoin is op dit moment in de eerste plaats een spaarmiddel, wat betekent dat veel mensen de munt kopen en er vervolgens weinig tot niets mee doen.

Het doel van ApeCoin is om een belangrijke valuta in de metaverse en Web3 wereld te worden. In hoeverre het een kans van slagen heeft, is lastig te beoordelen, maar met de Bored Ape Yacht Club en de Mutant Ape Yacht Club staan het project in ieder geval in verbinding met twee NFT-collecties die mateloos populair zijn.

Advertentie

Problemen bij de Apes

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn in het ApeCoin universum. Zowel de Bored Ape Yacht Club als de Mutant Ape Yacht Club maken op dit moment namelijk een lastige periode door. Afgelopen week viel de bodemprijs voor de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie bijvoorbeeld met 4,23 procent naar beneden, terwijl het aantal verkopers met 38,59 procent is gestegen.

Daarmee staan de populaire collecties symbool voor het verval van de rest van de NFT-industrie. Het enige echte lichtpuntje in de donkere dagen zijn op dit moment de Reddit Avatars, die in oktober record na record mochten opschrijven. Het succes was zelfs zo groot, dat het aantal wallets groter was dan dat van OpenSea.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie