Thom Derks Thom Derks
07/11/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 15:30

Vraag naar ApeCoin stijgt fors onder nieuwe gebruikers: onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vraag naar ApeCoin stijgt fors onder nieuwe gebruikers: onderzoek

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

Het is op het moment van schrijven nog hoogwinter in de NFT-wereld, maar bij apecoin (APE) lijken de eerste zonnestralen binnen te komen. Messari, een groot crypto-analyseplatform, schrijft dat een groeiend aantal nieuwe gebruikers investeert in apecoin, de cryptocurrency verbonden aan de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie. Nu de populariteit van verschillende NFT-collecties weer in de lift zit, kan APE wellicht eindelijk profiteren van de hype.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

ApeCoin is populair

Als we de woorden van Messari mogen geloven, dan zijn steeds meer mensen op zoek naar exposure, of blootstelling, aan apecoin. Het lijkt erop dat de integraties en samenwerkingen van het project een positief effect op de koers hebben. In de bovenstaande afbeelding van Messari is duidelijk te zien dat het aantal APE houders in het derde kwartaal van 2022 fors is toegenomen.

Ook de omloopsnelheid van de token is toegenomen, wat betekent dat mensen APE ook daadwerkelijk meer gebruiken. Uiteindelijk moet het gebruik de boventoon voeren als we het over een betaalmiddel hebben. Bitcoin is op dit moment in de eerste plaats een spaarmiddel, wat betekent dat veel mensen de munt kopen en er vervolgens weinig tot niets mee doen.

Het doel van ApeCoin is om een belangrijke valuta in de metaverse en Web3 wereld te worden. In hoeverre het een kans van slagen heeft, is lastig te beoordelen, maar met de Bored Ape Yacht Club en de Mutant Ape Yacht Club staan het project in ieder geval in verbinding met twee NFT-collecties die mateloos populair zijn.

Advertentie

Problemen bij de Apes

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn in het ApeCoin universum. Zowel de Bored Ape Yacht Club als de Mutant Ape Yacht Club maken op dit moment namelijk een lastige periode door. Afgelopen week viel de bodemprijs voor de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie bijvoorbeeld met 4,23 procent naar beneden, terwijl het aantal verkopers met 38,59 procent is gestegen.

Daarmee staan de populaire collecties symbool voor het verval van de rest van de NFT-industrie. Het enige echte lichtpuntje in de donkere dagen zijn op dit moment de Reddit Avatars, die in oktober record na record mochten opschrijven. Het succes was zelfs zo groot, dat het aantal wallets groter was dan dat van OpenSea.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie