Erik Juffermans Erik Juffermans
06/08/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2023 12:00

Amerikaanse presidentsrace: welke kandidaten steunen Bitcoin?

Nieuws
Amerikaanse presidentsrace: welke kandidaten steunen bitcoin?

Foto: M Ainuha Zainur R/Shutterstock

Het duurt nog even, maar we moeten er langzaamaan rekening mee gaan houden: de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar. Elke Amerikaanse verkiezing is uiteraard belangrijk voor het globale plaatje. Maar die van volgend jaar is ook voor de crypto industrie erg belangrijk. Maar hoe kijken de mogelijke nieuwe Amerikaanse presidenten eigenlijk tegen crypto aan?

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Opnieuw Biden vs Trump?

Ten eerste moeten we kijken naar Joe Biden, de huidige Amerikaanse president. De afgelopen jaren heeft de administratie Biden aan de touwtjes mogen trekken in Washington. We kunnen stellen dat dit de crypto sector niet ten goede is gekomen. Nog nooit kreeg de crypto sector zoveel klappen te verduren als het afgelopen jaar. Natuurlijk zaten de FTX en Terra drama’s niet mee, maar de Amerikaanse financiële toezichthouders traden ook zeer streng op.

Nog vier jaar Biden zou dus niet een heel welkom scenario zijn voor de crypto industrie. Toch deelde Biden onlangs een merkwaardig sociaal mediabericht dat bitcoin fans enthousiast maakte.

Een tweede mogelijkheid is de terugkeer van Donald Trump. Trump is namelijk van plan de strijd weer aan te gaan met Biden en wil graag zijn plekje in het Witte Huis terug. Trump is echter geen fan van crypto. Hij heeft zich enkel negatief uitgelaten over bitcoin (BTC) en de crypto industrie.

“De valuta van deze wereld zou de dollar moeten zijn. En ik denk niet dat we Bitcoins moeten hebben. Ik denk dat ze Bitcoins zeer, zeer streng moeten reguleren. Het benadeelt de dollar.”

Robert F. Kennedy

Hoewel de Amerikaanse media alweer een Biden vs Trump saga proberen te creëren, is een van de leiders in de polls de Democraat Robert F. Kennedy. RFK belooft meerdere pro-crypto wetten door te zullen voeren zodra hij aan de macht komt. Als uitgesproken crypto voorstander heeft hij zelfs plannen om de Amerikaanse dollar gedeeltelijk te dekken met bitcoin. RFK, het neefje van John F. Kennedy, zou dus zeker met gejuich verwelkomd worden als nieuwe president door de crypto industrie.  

Onder de Republikeinse kandidaten zijn er ook twee uitgesproken crypto voorstanders. Dit zijn Ron DeSantis, gouverneur van Florida, en Francis Suarez, de burgemeester van Miami. Ze zijn beide groot fans van Bitcoin. Suarez laat zich zelfs al vrij lang uitbetalen in bitcoin. Beide kandidaten doen het voorlopig echter niet goed in de polls. De ogen zijn dus gericht op Biden, Trump en RFK.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement