Wessel Kersting Wessel Kersting
03/04/2023 17:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 13:07

Daytraders opgelet: Ethereum update en nieuwe analyse

Analyses
Opvallend: Analisten wisten ripple (XRP) koers correct te voorspellen

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

In dit artikel delen we een recente analyse die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ervaren analisten delen 20+ van dit soort analyses in onze besloten trading-community en al meer dan 1.000 Nederlandse handelaren maken hier gebruik van.

Ervaren handelaren weten echter dat winstgevend handelen niet alleen mogelijk is wanneer de koers stijgt, maar ook wanneer de koers daalt. Daarom kijken we in dit artikel ook naar ethereum classic (ETC), onze analisten verwachten namelijk dat de koers van ETC zal gaan dalen en er hier een mooie kans ontstaat voor handelaren. Onderaan dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt en waar je terecht kunt voor meer informatie. Als je na het lezen van de analyse nog vragen hebt of geïnteresseerd bent in meer analyses en inzichten van onze experts, dan kun je ons Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis uitproberen.

Ethereum koers update, stijging verwacht

Onlangs hebben de analisten van Crypto Insiders de koers van Ethereum geanalyseerd en voorzagen zij een mogelijke uitbraak richting $1.900 tot $2.000. Enkele dagen later blijft ETH netjes binnen de verwachte range hangen en is er zelfs een hogere lokale bodem gevormd rond de $1.766.

Maar er is een andere coin waar de analisten momenteel minder positief over zijn, namelijk Ethereum Classic (ETC). In hun meest recente analyse geven ze aan dat er een neerwaartse trend voor ETC kan ontstaan.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gevaarlijke periode voor de ETC koers

ETC heeft de afgelopen weken een aanzienlijke daling doorgemaakt als onderdeel van een neerwaartse trend. In hun meest recente analyse verwachten de analisten van Crypto Insiders echter nog een verdere daling en geven zij het volgende aan:

“Op een grotere schaal lijkt ETC een 12345 Elliott Wave-patroon te vormen, waarbij we ons momenteel in de correctieve tweede wave bevinden. We zien duidelijk een WXY EW-patroon ontstaan, wat ons doet vermoeden dat er een nog een daling aan zit te komen.

We verwachten daarom nog een drie-wave patroon omlaag te zien om de Y wave af te maken en ook het WXY-patroon. Dit patroon zal mogelijk uitkomen rond de 61,8% Fibonacci, wat overeenkomt met een koers van ongeveer $17. Vanuit hier verwachten we een flinke stijging.

Mocht er iets veranderen aan de analyse laten we dit direct weten. Over een aantal dagen nemen we weer een kijkje naar de ontwikkelingen rondom de koers van ETC en delen we onze bevindingen in de Premium omgeving.”

Deze analyse is op 28 maart met leden gedeeld en is daarom mogelijk verouderd. Updates voor bovenstaande analyse worden doorgaans 48 uur eerder gedeeld in onze premium groep.

Leren hoe je van deze analyse kunt profiteren?

Als Premium lid krijg je niet alleen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta, ook kun je vragen stellen aan ervaren analisten en handelaren en een besloten groep van meer dan 1.000 leden. Zo leren we samen hoe we succesvol kunnen handelen met cryptovaluta. Wil je meer weten? Kijk dan op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Om te profiteren van dalende koersen maken ervaren handelaren gebruik van Bybit. Hier kun je handelen in derivaten en zogeheten short-orders plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Via deze link kun je gratis een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie