Thom Derks Thom Derks
16/06/2024 13:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2024 14:31

Hoe deze data volgende week de bitcoin koers kan beïnvloeden

Bitcoin-BTC
Analyses
Hoe deze data volgende week de bitcoin koers kan beïnvloeden

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Na het macro-economische spektakel van afgelopen week, met positieve inflatiecijfers voor bitcoin, maar een strenge rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, is het tijd om de blik op volgende week te leggen.

We zagen de inflatie deze week een lager binnenkomen dan verwacht, maar het was blijkbaar voor Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, nog niet genoeg.

De centrale bank wil eerst meer bevestiging zien van een dalende inflatie en die krijgen we wellicht komende week.

Belangrijke economische cijfers voor bitcoin komende week

We beginnen op dinsdag met de Retail Sales, die aangeven of de consumptie in de Verenigde Staten nog op peil is. Als deze cijfers een zwakte vertonen, dan zou het kunnen dat we dat later terugzien in de vorm van lagere inflatiecijfers.

Dat zou op zijn beurt weer goed zijn voor de renteverwachtingen. Een lagere inflatie maakt immers ruimte voor renteverlagingen en dat is goed voor de bitcoin koers. Zodoende zou het mooi zijn om te zien dat de Retail Sales een wat zwakkere print maken.

Daardoor kan ook de werkloosheid wat stijgen, de Amerikaanse economie lichtjes verzwakken en komt er meer ruimte voor renteverlagingen.

Op donderdag krijgen we nog rentebesluiten van de Zwitserse en Britse centrale banken, plus het wekelijkse aantal werkloosheidsclaims uit de Verenigde Staten. Tot en met donderdag zit de week dus al behoorlijk veel met waardevolle macro-economische data voor bitcoin.

Vrijdag volgt de klapper voor bitcoin

Vervolgens staat op vrijdag de absolute klapper op het programma voor de bitcoin koers als het gaat om macro-economische data. We krijgen dan van een gigantische hoeveelheid landen belangrijke data over de industrie en de dienstensector.

Het is belangrijk voor deze week is om aanwijzingen op te pikken die mogelijk belangrijk zijn voor het voorspellen van de inflatiecijfers op latere momenten. Zo krijgen we op 28 juni bijvoorbeeld de PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve, voorgschoteld.

Het kan goed zijn dat de data van afgelopen week en komende week daar invloed op hebben. Zodoende komen er weer cruciale momenten aan voor bitcoin.

Zoek je meer verdieping in crypto?

In onze Discord community bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en hun potentiële impact op de bitcoin koers. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van alle niveaus kennis uitwisselen.

Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks livestreams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen.

Praat mee op Discord

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Ripple (XRP) kan naar $0,75 schieten terwijl einde rechtszaak nadert
Ripple (XRP) kan naar $0,75 schieten terwijl einde rechtszaak nadert
Cardano (ADA) kan verdubbelen in waarde met langverwachte update
Cardano (ADA) kan verdubbelen in waarde met langverwachte update
Advertentie