Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

11,4 miljoen bitcoin (BTC) vast voor de lange termijn, 3,7 miljoen BTC verloren

Volgens onderzoek van Chainalysis is het overgrote deel van de bitcoins (BTC) in omloop in bezit van lange termijn investeerders. Er staan in totaal ongeveer 11,4 miljoen bitcoin vast bij lange termijn investeerders. Dit betekent dat de daadwerkelijke verhandelbare voorraad op dit moment zo’n 20% van de totale voorraad is. En van de 11,4 miljoen BTC, staan er 60% bij erkende bewaarnemers.

In het onderzoek staat beschreven dat de opbouw van de bitcoin voorraad vergelijkbaar is met goud, waardoor ze het ‘digitaal goud’ noemen. Hiermee bedoelen ze onder andere dat de 3,5 miljoen BTC die actief verhandelbaar is de prijs bepaalt:

“Maar dit digitale goud wordt ondersteund door een actieve handelsmarkt voor diegenen die liever veel kopen en verkopen. De 3,5 miljoen Bitcoin die wordt gebruikt voor de handel levert de markt en bepaalt, in interactie met de vraag, de prijs.”

- Advertentie -

Chainalysis’ definitie van lange termijn investeerders is investeerders die nooit meer dan 25% van hun totale positie hebben verkocht. Hierbij is het zo dat zulke investeerders vaak hun tegoed in bezit hebben voor vele jaren.

Chainalysis legde verder in het onderzoek uit dat kleinere handelaren goed zijn voor ongeveer 96% van de transacties, echter hebben professionele handelaren toch merendeels van het volume in handen. Ook gaven zij aan dat er in 2020 maximaal 340.000 wekelijkse handelaren actief waren:

“kleine handelaren, die we categoriseren als degenen die voor minder dan $10.000 USD aan bitcoin per keer op beurzen storten, lijken de grote meerderheid te zijn, goed voor 96% van alle overmakingen die gemiddeld wekelijks naar beurzen worden gestuurd. Professionele handelaren beheersen echter de liquiditeit van de markt, goed voor 85% van alle USD-waarde van Bitcoin-waarde die naar beurzen wordt gestuurd.”

Ongeveer 60% van de gehele bitcoin voorraad is in handen van erkende bewaarnemers of “Virtual Asset Service Providers”, ofwel VASPs. Hiertoe behoren ook exchanges. Zo heeft Coinbase al ongeveer 1 miljoen BTC in beheer.

Het onderzoek gaat er ook vanuit dat de 1,1 miljoen BTC die in de wallet van Satoshi Nakamoto staat verloren zijn. Dit plus nog 2,6 miljoen andere coins van andere gebruikers, wat een totaal maakt van 3,7 miljoen verloren BTC.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.418,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.418,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...