Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/06/2020 17:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2020 17:47

11,4 miljoen bitcoin (BTC) vast voor de lange termijn, 3,7 miljoen BTC verloren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
11,4 miljoen bitcoin (BTC) vast voor de lange termijn, 3,7 miljoen BTC verloren

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Volgens onderzoek van Chainalysis is het overgrote deel van de bitcoins (BTC) in omloop in bezit van lange termijn investeerders. Er staan in totaal ongeveer 11,4 miljoen bitcoin vast bij lange termijn investeerders. Dit betekent dat de daadwerkelijke verhandelbare voorraad op dit moment zo’n 20% van de totale voorraad is. En van de 11,4 miljoen BTC, staan er 60% bij erkende bewaarnemers.
In het onderzoek staat beschreven dat de opbouw van de bitcoin voorraad vergelijkbaar is met goud, waardoor ze het ‘digitaal goud’ noemen. Hiermee bedoelen ze onder andere dat de 3,5 miljoen BTC die actief verhandelbaar is de prijs bepaalt:

“Maar dit digitale goud wordt ondersteund door een actieve handelsmarkt voor diegenen die liever veel kopen en verkopen. De 3,5 miljoen Bitcoin die wordt gebruikt voor de handel levert de markt en bepaalt, in interactie met de vraag, de prijs.”

Chainalysis’ definitie van lange termijn investeerders is investeerders die nooit meer dan 25% van hun totale positie hebben verkocht. Hierbij is het zo dat zulke investeerders vaak hun tegoed in bezit hebben voor vele jaren.
Chainalysis legde verder in het onderzoek uit dat kleinere handelaren goed zijn voor ongeveer 96% van de transacties, echter hebben professionele handelaren toch merendeels van het volume in handen. Ook gaven zij aan dat er in 2020 maximaal 340.000 wekelijkse handelaren actief waren:

“kleine handelaren, die we categoriseren als degenen die voor minder dan $10.000 USD aan bitcoin per keer op beurzen storten, lijken de grote meerderheid te zijn, goed voor 96% van alle overmakingen die gemiddeld wekelijks naar beurzen worden gestuurd. Professionele handelaren beheersen echter de liquiditeit van de markt, goed voor 85% van alle USD-waarde van Bitcoin-waarde die naar beurzen wordt gestuurd.”

Ongeveer 60% van de gehele bitcoin voorraad is in handen van erkende bewaarnemers of “Virtual Asset Service Providers”, ofwel VASPs. Hiertoe behoren ook exchanges. Zo heeft Coinbase al ongeveer 1 miljoen BTC in beheer.
Het onderzoek gaat er ook vanuit dat de 1,1 miljoen BTC die in de wallet van Satoshi Nakamoto staat verloren zijn. Dit plus nog 2,6 miljoen andere coins van andere gebruikers, wat een totaal maakt van 3,7 miljoen verloren BTC.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie