Roy van Krieken Roy van Krieken
04/07/2021 07:04 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2021 07:04

3 manieren waarop crypto écht mainstream kan worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 manieren waarop crypto echt mainstream kan worden

Crypto wordt steeds populairder onder delen van de wereldbevolking en de commerciële sector. Cryptocurrencies zijn al bijna niet meer weg te denken uit het huidige financiële globale systeem. Er zal echter nog een heleboel moeten gebeuren voordat men kan stellen dat crypto ‘mainstream’ is.

Iets is pas mainstream als het voor een grote massa interessant is en de aanwezigheid in de maatschappij overduidelijk is. Helaas is crypto nog altijd een niche. De adoptie van crypto in de wereld heeft nog een hele lange weg te gaan.

Hedendaags wordt de adoptie van crypto en de weg naar een ‘mainstream’ status in de maatschappij overgelaten aan grote bedrijven en financiële instituties zoals Tesla en centrale banken. Echter, er zijn een aantal dingen die voor de normale mens haalbaar zijn die binnen de kortste keren crypto kunnen katapulteren tot ‘mainstream’ status.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zelf bewaring nemen over je kapitaal

Op dit moment zijn we het gewend om bepaalde waardevolle spullen thuis te bewaren. Denk aan duur horloge of een antieke kast die je van je oma hebt gekregen. Als de waarde echter te hoog wordt zijn we geleerd en gewend om die waarde te laten bewaren door een externe partij. Vaak zijn dit banken.

Crypto maakt het echter mogelijk dit volledig zelf te regelen. Niet langer is het nodig om andere partijen te machtigen om waarde voor jou in bewaring te nemen. 

Er bestaan al enkele manieren om je eigen kapitaal in bewaring te nemen door middel van crypto. Denk bijvoorbeeld aan wallets. Wallets om je bitcoin (BTC) in op te slaan of bijvoorbeeld om een collectie aan non-fungible tokens (NFT) te bewaren.

Hoe meer mensen op deze manier het heft in eigen handen nemen, hoe minder wij hoeven te leunen op het traditionele banken systeem. Op deze manier is het mogelijk om spaarrekeningen totaal te vervangen met crypto wallets. Meer mainstream dan dat kan bijna niet.

Advertentie

Voorrechten verkrijgen en gebruiken

Veel mensen van boven de 18 hebben in Nederland een rijbewijs. Een rijbewijs stelt een persoon in staat om gebruik te maken van een auto op de weg. Dit is geen recht, maar een privilege volgens de Nederlandse wet. Alleen als je beschikt over een rijbewijs heb jij dit voorrecht. Hetzelfde geld voor sleutels van je huis. Alleen als jij beschikt over de sleutels krijg je toegang tot een huis.

Crypto maakt het mogelijk om dergelijke voorrechten en privileges te regelen op de Blockchain. Niet langer zou je fysiek in het bezit moeten zijn van een rijbewijs, maar via bijvoorbeeld een app op je smartphone zou een dergelijk equivalent getoond kunnen worden. Sleutels van een huis worden vervangen door een sensor die checkt of iemand wel op de blockchain geregistreerd staat als gemachtigde.

Blockchain maakt het mogelijk om dagelijkse gebruiken drastisch te versimpelen. Niet alleen dat, ook wordt het op deze manier makkelijker en veiliger voor gebruikers. 

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Geld verdienen door het gebruik maken van online diensten

Het internet is inmiddels onmogelijk weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Het gebruik maken van diensten zoals Facebook en Youtube leveren echter niks op voor de eindgebruiker. Dit terwijl dergelijke giganten er met alle verdiensten vandoor gaan.

Crypto maakt het mogelijk om dit eenzijdige systeem grondig te veranderen. Stel je eens voor dat wanneer jij gebruik maakt van een dienst zoals Youtube jij niet enkel kan genieten van de eindeloze content, maar ook wordt beloond voor dit gebruik.

De blockchain kan ervoor zorgen dat gebruikers van dergelijke diensten en bedrijven op dezelfde manier beloond kunnen worden als miners van cryptocurrencies op dit moment. 

Het beloond worden op deze manier zou zelfs een fundamenteel recht kunnen worden. Het oneerlijke systeem van de huidige dienstverlening kan op deze manier doorbroken worden. Crypto zal een plek krijgen in de maatschappij die aan de voorgrond staat van elke nieuwe technologische ontwikkeling.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie