Home Nieuws Bitcoin nieuws 98% van "niet-bestede" bitcoin's (BTC) in de plus, wat betekent dit?

98% van “niet-bestede” bitcoin’s (BTC) in de plus, wat betekent dit?

- Advertentie -

Volgens blockchain-analysebedrijf Glassnode, staat 98% van alle niet-bestede Bitcoin (BTC) transacties (UTXO’s) momenteel in de plus. De statistiek, die het success van het digitale goud goed omschrijft, werd gedeeld door het bedrijf op Twitter.

Een UTXO, of in het Engels “unspent Bitcoin transaction,” is een verwijzing naar een ontvangen bitcoin die nog niet door de ontvanger is uitgegeven. Vandaar de naam niet-besteed. Mocht iemand 1 BTC ontvangen en 0,5 hiervan doorsturen naar iemand anders, dan hebben beide partijen een halve niet-bestede BTC.

Deze statistiek stelt dus dat 98% van alle niet-bestede bitcoins die op dit moment in wallets zitten, meer waard zijn dan op het moment dat ze in de wallet zijn binnengekomen.

Glassnode stelt dat dit niveau niet meer gezien is sinds december 2017 of andere eerdere bull markten. Volgens Twitteraar Neozaru is het goed en slecht nieuws tegelijkertijd. Aan de ene kant kan het bullish zijn omdat investeerders ondanks dat ze al winst hebben, vasthouden aan hun coins en niet liquideren, maar aan de andere kant kan het ook zo zijn dat ze juist nu hun crypto gaan verkopen om tijdens een later dipje terug te kopen.

Terwijl de ene partij verwacht dat het juist gaat stijgen, zijn sommigen ook weer terughoudender. Het is volkomen te begrijpen dat men er positief in staat wegens het recente nieuws. PayPal heeft namelijk aangegeven dat zij de crypto markt gaan betreden, al bleek dit kort daarna wel om IOU’s te gaan, terwijl de geruchten rondgaan over een eigen cryptocurrency in 2021. Ook kwam Kraken met groot nieuws wat betreft hun plannen in Japan en Azië.

Aan de andere kant kwam de CEO van het analyseplatform CryptoQuant, Ki Young Ju, met wat terughoudender nieuws. Volgens hem zouden de Bitcoin whales met hun coins onderweg zijn naar exchanges, wat misschien een daling kan betekenen in de koers.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.690,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.431,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.440,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.482,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.516,40 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...