Rico Engelbarts
23/10/2020 17:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2020 17:43

98% van "niet-bestede" bitcoin's (BTC) in de plus, wat betekent dit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
98% van

Volgens blockchain-analysebedrijf Glassnode, staat 98% van alle niet-bestede Bitcoin (BTC) transacties (UTXO’s) momenteel in de plus. De statistiek, die het success van het digitale goud goed omschrijft, werd gedeeld door het bedrijf op Twitter.


Een UTXO, of in het Engels “unspent Bitcoin transaction,” is een verwijzing naar een ontvangen bitcoin die nog niet door de ontvanger is uitgegeven. Vandaar de naam niet-besteed. Mocht iemand 1 BTC ontvangen en 0,5 hiervan doorsturen naar iemand anders, dan hebben beide partijen een halve niet-bestede BTC.
Deze statistiek stelt dus dat 98% van alle niet-bestede bitcoins die op dit moment in wallets zitten, meer waard zijn dan op het moment dat ze in de wallet zijn binnengekomen.
Glassnode stelt dat dit niveau niet meer gezien is sinds december 2017 of andere eerdere bull markten. Volgens Twitteraar Neozaru is het goed en slecht nieuws tegelijkertijd. Aan de ene kant kan het bullish zijn omdat investeerders ondanks dat ze al winst hebben, vasthouden aan hun coins en niet liquideren, maar aan de andere kant kan het ook zo zijn dat ze juist nu hun crypto gaan verkopen om tijdens een later dipje terug te kopen.


Terwijl de ene partij verwacht dat het juist gaat stijgen, zijn sommigen ook weer terughoudender. Het is volkomen te begrijpen dat men er positief in staat wegens het recente nieuws. PayPal heeft namelijk aangegeven dat zij de crypto markt gaan betreden, al bleek dit kort daarna wel om IOU’s te gaan, terwijl de geruchten rondgaan over een eigen cryptocurrency in 2021. Ook kwam Kraken met groot nieuws wat betreft hun plannen in Japan en Azië.
Aan de andere kant kwam de CEO van het analyseplatform CryptoQuant, Ki Young Ju, met wat terughoudender nieuws. Volgens hem zouden de Bitcoin whales met hun coins onderweg zijn naar exchanges, wat misschien een daling kan betekenen in de koers.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie