Simon Bosch Simon Bosch
18/07/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2023 11:00

Adoptie Bitcoin Lightning Netwerk versnelt verder dankzij Binance

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Adoptie Bitcoin Lightning Netwerk versnelt verder dankzij Binance

Foto: Klemen Bandelj/Shutterstock

Afgelopen mei werd het Bitcoin-netwerk compleet overladen met transacties. Een nieuwe functie van de blockchain was namelijk in korte tijd enorm populair geworden, namelijk het minten van Non-Fungible Tokens (NFT’s) via de dienst Ordinals. Binance maakte door de drukte bekend tijdelijk bitcoin-opnames te pauzeren om de druk op het netwerk te verlichten. Inmiddels is er een betere oplossing gevonden.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance laat klanten bitcoin verplaatsen via Lightning Network

Binance kondigde halverwege juni aan dat het Lightning Network volledig geïntegreerd ging worden op de cryptobeurs. Nu is het zover, schrijft het in een persbericht. Je kunt nu dus naast de Bitcoin-blockchain en bepaalde andere blockchains ook dit snellere netwerk gebruiken om je bitcoins te verplaatsen.

Het Lightning Network is geen direct onderdeel van het Bitcoin-netwerk zelf, maar een soort extra laag op de blockchain. Het omzeilt dus als het ware in eerste de Bitcoin-blockchain. Daardoor kun je veel sneller transacties doen, en bovendien tegen veel lagere commissies.

Het netwerk groeit gestaag in populariteit. Zo maakte Google eerder deze maand bekend dat het samen met één van de ontwikkelaars van Lightning Network ging samenwerken om het te integreren in zijn clouddiensten.

Advertisement

Extra functies op Binance, maar niet in Nederland

Ook heeft Binance op maandagochtend aangekondigd dat gebruikers nu via meerdere walletadressen tokens kunnen storten. Gebruikers kunnen deze zelf aanmaken tot een maximumaantal van 20 adressen. Je kunt ze volgens Binance ook gemakkelijk beheren.

Voor nu worden Ethereum (ETH) en ‘alternatieven voor Ethereum’ genoemd als ondersteunde ketens, later zullen meer chains worden toegevoegd. Onder alternatieven verstaat de cryptobeurs onder andere Arbitrum One en BNB Smart Chain.

Helaas hebben mensen die in Nederland en België wonen weinig meer aan nieuwe functies op Binance. Het bedrijf heeft namelijk besloten om zijn diensten niet meer aan te bieden aan Nederlanders en Belgen vanwege de steeds strengere regulatie. Sinds gisteren kunnen Nederlanders geen gebruik meer maken van het platform. Zij kunnen hun crypto nog wel verplaatsen naar andere exchanges.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement