Roy van Krieken Roy van Krieken
20/03/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2022 18:05

Bitcoin adoptie El Salvador valt behoorlijk tegen, aldus onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador suprime los impuestos a las innovaciones tecnológicas

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Het grootste crypto nieuws van vorig jaar was misschien wel dat het Midden-Amerikaanse land El Salvador bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel ging accepteren. Het land schreef geschiedenis door als eerste bitcoin tot deze status te verheffen. De verwachting was veelal dat dit de bitcoin adoptie in het land in een stroomversnelling zou brengen. Dit was niet het geval, zo weten we nu. Volgens een onderzoek dat in El Salvador werd gedaan blijven de meeste inwoners en bedrijven onverschillig ten opzichte van bitcoin en de crypto industrie.

Aandelen Bitcoin miners stegen fors vlak voor de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

El Salvador en bitcoin

Het onderzoek werd uitgevoerd door de kamer van koophandel in El Salvador. De resultaten van het onderzoek zijn pijnlijk voor de overheid aldaar. Centraal in het onderzoek staat een enquête die bij veel bedrijven in El Salvador is afgenomen. Slechts 14% van de ondervraagden gaf aan dat zij sinds de revolutionaire bitcoin wet ook daadwerkelijk de cryptocurrency zijn gaan gebruiken.

Verder geven de ondervraagden veelal aan dat de implementatie van bitcoin als wettig betaalmiddel totaal geen invloed heeft gehad op hun bedrijfsvoering. Zeker 91,7% van de bevraagde bedrijven gaf aan dat zij niets hebben gemerkt van de invoering van bitcoin als betaalmiddel. Van deze bedrijven waren 71% kleine bedrijven, 16% grote bedrijven en 13% middelgrote bedrijven.

Deze cijfers laten duidelijk zien dat de bedrijven in El Salvador niet het ‘crypto enthousiasme’ van president Nayib Bukele delen. Bukele staat al langer bekend als een echte bitcoin bull. Zijn beleid wat betreft het stimuleren van de crypto industrie in El Salvador kent haast geen grenzen.

BTC adoptie verloopt stroef

Zo heeft Bukele onder meer nog het enorm ambitieuze plan om een ware bitcoin stad te bouwen. Deze stad zou onder gefinancierd worden door de verkoop van zeker $1 miljard aan ‘bitcoin volcano bonds’. Dit plan zorgde voor een gigantische lading kritiek aan het adres van Bukele en zijn overheid.

Dit plan verloopt ook niet helemaal vlekkeloos, zo werd gisteren bekend. De lancering van de langverwachte volcano bonds werd namelijk uitgesteld. Oorspronkelijk zou de lancering tussen 15 en 20 maart plaatsvinden, maar dit is duidelijk niet gelukt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie