Wessel Kersting Wessel Kersting
20/07/2022 06:07 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:34

Bitcoin analist: koers begint medio 2023 weer hard te stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dit gebeurde met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 6,3% gestegen, maar sinds middennacht met 2% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven 22.967 op crypto exchange Coinbase en €22.964 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 1,6%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $448 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 41,5%.

Advertentie

Bitcoin nieuws van gisteren

Hoewel het gister een enorm warme dag was voor Nederland, viel het voor bitcoin qua nieuws wel mee. We zagen enkel dat een miljardair weinig positiefs over bitcoin te zeggen had. Daarnaast keken we in de bitcoin marktanalyse naar de koers op basis van de 200-weken moving average (MA) en de fear and greed index.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De bitcoin geschiedenis herhaalt zich

De afgelopen dagen waren erg positief voor de koers van bitcoin. In tijden van hoge volatiliteit is het altijd goed om even een stapje terug te doen en te kijken naar de lange termijn.

Gister deelde een Twitter analist een interessante grafiek waarbij hij precies dat deed. Hier keek hij op basis van de maandelijkse grafiek naar de bitcoin koers. De analist probeert hierbij op basis van het verleden de komende prijsactie te bepalen. Hiervoor is de grafiek opgedeeld in een aantal verschillende stukken. De oranje lijnen representeren de Bitcoin halvings. Hiermee heeft de analist een interessant patroon kunnen vinden.

Het valt dan op dat elke cyclus tot nu toe vergelijkbaar verloopt, al is het op een ander prijsniveau. We zien dat na de eerst de halving een harde stijging volgt en vervolgens de koers een een all-time high vestigt. Daarna zien we een periode waarin de koers langzaamaan daalt tot we een candle krijgen met een harde daling. Na deze harde daling volgt een lange periode van een zijwaartse bearmarkt om vervolgens in anticipatie op de nieuwe halving te stijgen.

Dit verloop hebben we tot nu toe twee keer eerder gezien. In dez huidige cyclus lijken we ook op schema te lopen tot en met de candle die de harde daling laat zien. Op het moment hebben we de lange periode van een zijwaartse bearmarkt voor de boeg. Als we het koersverloop van de vorige cycli nu ook volgen, zouden we medio 2023 in de fase komen waar de koers langzaamaan begint te stijgen in anticipatie op de nieuwe halving uit 2024. Dat zou overeenkomen met deze recente lange-termijn koersvoorspelling.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Premium crypto analyse van de dag: WAVES

Op 28 juni deelden onze analisten uit de Discord omgeving van Crypto Insiders een analyse over WAVES. Hierin leek de koers in een AB=CD harmonisch patroon te traden. Hier konden we de retest aan de onderkant van wave C gebruiken als een mooie instapzone. Als de koers dit patroon volgt dan wordt een flinke stijging verwacht. De volledige analyse is te lezen in de Discord omgeving van Crypto Insiders.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande WAVES analyse werd op basis van de analyse uit 28 juni opgesteld en gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.
📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie