Wessel Kersting Wessel Kersting
14/07/2022 06:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:18

Bitcoin analist: koers crasht kort en herstelt (+polkadot analyse)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was gister een enorm belangrijke dag voor zowel de traditionele financiële markten als voor de cryptocurrency markt. Gister werden namelijk de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Deze vielen hoger uit dan verwacht. Ook heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn beslissing over een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) uitgesteld. Een bitcoin spot ETF zou voor het vertrouwen in de sector enorm belangrijk zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met 3% gestegen en sinds middennacht met 1% gestegen. De BTC prijs is op het moment van schrijven precies $20.000 op crypto exchange Coinbase en €20.000 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 32%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $385 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,4%.

Advertentie

Bitcoin zoekt steunlijn op

De aankondiging van de inflatiecijfers had gisteren een sterke invloed op de koers van bitcoin en andere crypto. Direct nadat bekend werd dat de inflatie flink gestegen was, zagen we bitcoin hard dalen. Binnen enkele minuten schoot de koers met zo’n 6% omlaag. Toch kon bitcoin over de daaropvolgende uren weer snel herstellen tot het punt waar de koers op stond voor de daling. Vervolgens steeg bitcoin nog verder.

In de analyse van gisterochtend konden we zien dat bitcoin in een zijwaarts trendkanaal bewoog. Hier tekende we aan de onderkant een steunlijn. De koers van bitcoin kwam door de crash vrij dichtbij deze lijn en maakte toen een bounce. De steunlijn kunnen we daardoor iets naar boven bijstellen.

Afgelopen nacht kon de bitcoin koers ook door de bovenstaande groene weerstandslijn breken. Desondanks heeft bitcoin geen grote beweging gemaakt en zit de koers nog steeds vast in hetzelfde trendkanaal van de afgelopen weken.

Vergeet Bitcoin ETFs: Dit is dé indicator voor crypto bullmarkten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Premium analyse van de dag: DOT

In de Premium omgeving van Crypto Insiders werd op 23 juni een polkadot (DOT) analyse gedeeld met onze leden. Hierin hadden de analisten aangegeven dat we mogelijk nog een flinke daling tegemoet kunnen gaan. Deze daling vond vervolgens ook plaats en stuurde de DOT koers richting de $6,01. De analisten maken deze voorspelling doordat zij zien dat er een Elliott Wave 5 voltooid is.

De koers kan na het bereiken van de koopzone mogelijk weer stijgen. Waar de koers precies naartoe zou kunnen gaan, is vooralsnog niet te zien omdat de grafiek dit niet toont. Leden in de Discord community blijven op de hoogte van eventuele ontwikkelingen omtrent de koers met nieuwe grafieken.

Afbeelding 1: Bovenstaande DOT analyse is op 23 juni 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil jij graag diepgaandere analyses voor crypto ontvangen? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie