Timo Bult Timo Bult
01/02/2021 15:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2021 15:38

Bitcoin (BTC) afgewezen bij weerstand, ripple (XRP) dumpt hard na stijging van +160%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) afgewezen bij weerstand, ripple (XRP) dumpt hard na stijging van +160%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen is er een behoorlijke reuring ontstaan op de cryptomarkt, iets wat je niet ontgaan kan zijn als je in ons gratis Telegram-kanaal zit, of Crypto Insiders Member bent. De oorzaak hiervan lag in eerste instantie bij de WallStreetBets-situatie. Die gekte sloeg over op dogecoin (DOGE) en vervolgens ook op ripple (XRP). Daar bovenop kwam ook nog eens de bullish uitspraak van Elon Musk! Hoe staat de markt er nu voor?

Bitcoin (BTC) weer afgewezen bij weerstand

Zo’n 24 uur geleden kon bitcoin (BTC) nog support vinden in het prijsgebied bij $32.000. Vervolgens steeg de koers weer met ruim 7% om een hoogtepunt voor de afgelopen 24 uur neer te zetten bij $34.738 op cryptocurrency exchange Coinbase. Daar werd bitcoin echter weer afgewezen.
Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van $33.510 op Coinbase. Afgezien van de pump die Musk dit weekend veroorzaakte, is het de bulls dus weer niet gelukt om deze prijszone te breken. De eerstvolgende steunzone ligt op dit moment bij $33.000 waar tevens de 4-uurs 50-Moving Average (MA) zich ongeveer bevindt.
Dat het weer niet lukt kan te maken hebben met de huidige situatie omtrent ripple. De altcoin was namelijk onderdeel van een pump and dump evenement. Mensen hadden grote verwachtingen met XRP prijzen boven $1, maar die hoop lijkt nu langzaamaan te verdwijnen.

Ripple (XRP) dumpt, waar gaan we landen?

Vandaag zou rond 14:30 Nederlandse tijd wereldwijd een actie worden uitgevoerd om ripple flink op te pumpen. Maar zoals het er nu naar uitziet heeft het buy the rumour, sell the news effect al ingezet. De afgelopen dagen werd XRP al flink opgekocht in afwachting van de mogelijk hoge prijzen. Zoals we vaker bij dit soort events zien gaan de verkopers echter al vrij gauw aan de gang met verkopen.
Ripple kon afgelopen nacht nog eens 50% in waarde stijgen. Hiermee komt de totale stijging sinds 30 januari neer op +160%! Een high werd uiteindelijk neergezet bij $0,7550 op Bitstamp waarna XRP naar beneden kukelde. Op het moment van schrijven is XRP bijna 50% in waarde gezakt met de eerstvolgende mogelijke support bij ongeveer $0,37. Zoals gezegd is de situatie nu grillig, voorzichtigheid is dan ook geboden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie