Roy van Krieken Roy van Krieken
18/07/2021 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2021 16:45

Bitcoin (BTC) difficulty weer naar beneden aangepast, langste negatieve reeks ooit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) difficulty weer naar beneden aangepast, langste negatieve reeks ooit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het verbod op crypto mining in China had grote gevolgen voor bitcoin (BTC). Niet alleen werd de koers hard geraakt, ook de hashrate kelderde. Schattingen stelden dat zo’n 50% van de rekenkracht was gevestigd in bitcoin. Het is daarom niet gek dat de gevolgen van de maatregelen van de Chinese overheid groot waren.

Een cruciaal onderdeel van de Bitcoin netwerk is het minen. Miners verwerken namelijk transacties en beveiligen dit netwerk. Dit doen miners door het genereren van hash keys. Het Bitcoin netwerk stelt bepaalde eisen aan deze keys. Zo moet een hash met een bepaald aantal nullen beginnen. Dat wordt ook wel de difficulty  genoemd.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Difficulty opnieuw naar beneden geschaald

Op zaterdag werd deze difficulty van het Bitcoin netwerk opnieuw met zo’n 5% naar beneden geschaald. Doordat het op deze manier makkelijker wordt om blocks te minen voor bitcoin miners gaat hierdoor de hashrate, en dus de snelheid van de transacties, omhoog.

De ontwerper van bitcoin, Satoshi Nakamoto, heeft door het mogelijk te maken om de difficulty aan te passen om de zoveel tijd een meesterzet gemaakt. Het netwerk is op deze manier in staat om grote tegenslagen, zoals de ontwikkelingen in China, op te vangen.

Als de hashrate te veel zakt, zullen blocktijden te traag worden. Miners zijn van cruciaal belang voor de gezondheid van het netwerk en het is noodzakelijk dat de blocktijden constant rond 10 minuten blijven. Met deze difficulty aanpassingenen wordt dit ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Advertentie

Langste reeks negatieve difficulty aanpassingen ooit

De negatieve difficulty aanpassing van zaterdag was de laatste in een relatief lange reeks. Sterker nog, dit was de langste reeks uit de historie van bitcoin. De bitcoin mining difficulty staat nu op het laagste punt sinds januari 2020.

Op 3 juli werd de difficulty zelfs met 27,94% naar beneden aangepast. Ook dit was een nieuw record.

Het is duidelijk dat de gevolgen van de maatregelen in China enorm waren voor het Bitcoin netwerk. Echter, nu het ergste achter de rug is kan men deze ontwikkelingen in een positief daglicht zetten.

Het Bitcoin netwerk is namelijk sterker dan ooit. Zo’n 50% van alle rekenkracht van het netwerk moest in een extreem korte periode stoppen met hun activiteiten en zelfs dat kreeg bitcoin niet op de knieen. Miners verhuisden simpelweg. Het laat nog maar eens zien dat bitcoin fundamenteel ontzettend goed in elkaar zit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie