Timo Bult Timo Bult
16/04/2020 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2020 07:00

Bitcoin (BTC) dipt onder de $6.600, bitcoin SV (BSV) de grootste daler

Nieuws
Bitcoin (BTC) dipt onder de $6.600, bitcoin SV (BSV) de grootste daler

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is begin gistermiddag door een aantal supports gezakt en zette zodoende de daling in. Afgelopen nacht dipte bitcoin vervolgens vrij ver naar beneden en werd bijna de support bij $6.400 bereikt. Met bitcoin in de min, kleurt ook de cryptomarkt op dit moment rood.

Bitcoin dipt onder support

Gisteravond bevond BTC zich nog ongeveer bij $6.700 en na een lichte stijging zakte de koers uiteindelijk alsnog verder terug. Om 02:00 ’s nachts werd een low bereikt van $6.456 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Bitcoin bevindt zich na een licht herstel echter weer boven de supportzone bij $6.600.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.690 op Coinbase. Mogelijk ligt bij $6.700 de eerstvolgende weerstandszone voor de korte termijn. Voor nu blijft de support bij $6.600 echter belangrijk om in de gaten te houden. Zakt BTC hier doorheen dan kan de koers lager in het $6.000-gebied terecht gaan komen. Ongeveer bij $6.000 ligt namelijk de eerstvolgende belangrijke support.
Anthony Pompliano, bekend bitcoin bull en medeoprichter van Morgan Creek Digital, had onlangs de bitcoin scepticus Mark Cuban te gast in zijn podcast. De scepticus verwacht dat bitcoin mogelijk een rol kan gaan spelen zodra het financiële systeem instort.
Daarnaast kon gisteren op Crypto Insiders gelezen worden dat steeds meer bitcoins wegstromen bij exchanges. Volgens Glassnode kan dit een teken zijn dat investeerders hun bitcoins naar hun eigen wallets sturen als onderdeel van een langetermijnsstrategie en dat zij dus gaan HODL’en.

Altcoins in het rood, bitcoin SV (BSV) de grootste daler

De cryptomarkt zakt ook de afgelopen 24 uur verder terug. Zo staat ethereum (ETH) ruim 3 procent in het rood, waarmee de altcoin naar een prijs van $154,80 zakt. Ripple’s XRP (XRP) zakt nog iets harder terug en staat 3,7 procent in de min. XRP bereikt hiermee een waarde van $0,1815.
De grootste daler van de top 10 op basis van marktkapitalisatie is bitcoin SV (BSV). De nummer zes staat 5 procent in de min en is nu $180,80 waard. Zijn grote rivaal, bitcoin cash (BCH) zakte de afgelopen 24 uur 3,9 procent terug en is nu $215,12 waard.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie