Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) eerst terug naar $10k om vanaf daar verder te stijgen? ‘Spiegeleffect’ suggereert van wel

In een recent rapport van Zubr, een cryptocurrency onderzoeksbureau, stond dat bitcoin (BTC) zich toch merendeels houdt aan een “market equilibrium”, ondanks het volatiele karakter van bitcoin ten opzichte van traditionele markten.

Het rapport werd uitgegeven een aantal dagen nadat bitcoin $12.000 had aangetikt en de volatiliteit herstelde van de multi-year low.

- Advertentie -

Door data te gebruiken van CoinAPI, een cryptocurrency marktdataprovider, kon Zubr concluderen dat bitcoin-prijsschommelingen normaliter samen gaan met bijna symmetrische bewegingen aan de andere kant, waardoor er zowel voor de positieve als negatieve kant kansen komen.

“Het grootste deel van de tijd zal Bitcoin de exacte procentuele toename bijna nabootsen met een procentuele daling op dezelfde dag,” aldus Zubr.

Normaal komt het spiegeleffect nog op dezelfde handelsdag voor, maar Zubr zag dat dit ook kan gebeuren over een langere periode. Dit betekent op de korte termijn dat de stijging van bitcoin naar $12.000 een soortgelijke daling zou kunnen zien terug naar de $10.000.

Wat day traders op basis van dit onderzoek zouden kunnen doen is zich gaan verdiepen in het marktevenwicht en de relatie tot de koers van bitcoin. Dit zou erg goed werken voor day trading strategieën aangezien dit als sinds 2017 voorkomt.

Traders kunnen dagelijks gebruik maken van de volatiliteit en zowel aan de long– als aan de short-kant geld verdienen. Dit is echter niet alles waar traders op moeten letten. Zubr zegt namelijk:

“Wat de gegevens effectief aangeven, is dat kansen op een lager risico mogelijk zijn als men de historische gebeurtenissen wil vertrouwen en een dergelijke swing intrinsiek acht voor het handelskarakter van bitcoin. Als bitcoin bijvoorbeeld met 10% stijgt en teruggaat naar de openingsprijs, geeft de geschiedenis aan dat er een overweldigende kans is (meer dan 50%) dat de prijs binnen dezelfde dag of de volgende dag tussen 9-12% daalt.”

Hoewel de data op zichzelf niks zegt, is het wel een mooi gegeven om mee te nemen in een eventuele day-trading strategie. In de tussentijd is het maar wachten of bitcoin terug zal zakken naar $10.000 of alsnog door de $12.000 heen breekt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.354,41 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.354,41 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...