Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/08/2020 06:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2020 06:12

Bitcoin (BTC) eerst terug naar $10k om vanaf daar verder te stijgen? 'Spiegeleffect' suggereert van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt zich klaar voor een tweede poging om het niveau van $12.000 te doorbreken. De koers van bitcoin steeg op 5 augustus van $11.090 naar $11.784, maar zakte daarna weer terug naar de $11.650 net voordat de dagelijkse candle sloot. Dit is waar de koers op het moment van schrijven nog hangt, nadat het niveau van $11.800 nog niet doorbroken kon worden.

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In een recent rapport van Zubr, een cryptocurrency onderzoeksbureau, stond dat bitcoin (BTC) zich toch merendeels houdt aan een “market equilibrium”, ondanks het volatiele karakter van bitcoin ten opzichte van traditionele markten.
Het rapport werd uitgegeven een aantal dagen nadat bitcoin $12.000 had aangetikt en de volatiliteit herstelde van de multi-year low.
Door data te gebruiken van CoinAPI, een cryptocurrency marktdataprovider, kon Zubr concluderen dat bitcoin-prijsschommelingen normaliter samen gaan met bijna symmetrische bewegingen aan de andere kant, waardoor er zowel voor de positieve als negatieve kant kansen komen.
“Het grootste deel van de tijd zal Bitcoin de exacte procentuele toename bijna nabootsen met een procentuele daling op dezelfde dag,” aldus Zubr.
Normaal komt het spiegeleffect nog op dezelfde handelsdag voor, maar Zubr zag dat dit ook kan gebeuren over een langere periode. Dit betekent op de korte termijn dat de stijging van bitcoin naar $12.000 een soortgelijke daling zou kunnen zien terug naar de $10.000.
Wat day traders op basis van dit onderzoek zouden kunnen doen is zich gaan verdiepen in het marktevenwicht en de relatie tot de koers van bitcoin. Dit zou erg goed werken voor day trading strategieën aangezien dit als sinds 2017 voorkomt.
Traders kunnen dagelijks gebruik maken van de volatiliteit en zowel aan de long– als aan de short-kant geld verdienen. Dit is echter niet alles waar traders op moeten letten. Zubr zegt namelijk:

“Wat de gegevens effectief aangeven, is dat kansen op een lager risico mogelijk zijn als men de historische gebeurtenissen wil vertrouwen en een dergelijke swing intrinsiek acht voor het handelskarakter van bitcoin. Als bitcoin bijvoorbeeld met 10% stijgt en teruggaat naar de openingsprijs, geeft de geschiedenis aan dat er een overweldigende kans is (meer dan 50%) dat de prijs binnen dezelfde dag of de volgende dag tussen 9-12% daalt.”

Hoewel de data op zichzelf niks zegt, is het wel een mooi gegeven om mee te nemen in een eventuele day-trading strategie. In de tussentijd is het maar wachten of bitcoin terug zal zakken naar $10.000 of alsnog door de $12.000 heen breekt.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie