Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
29/07/2020 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2020 06:08

Bitcoin (BTC) kan nu gebruikt worden als betaalmiddel bij deze grote Europese telecomprovider

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan nu gebruikt worden als betaalmiddel bij deze grote Europese telecomprovider

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Klanten van het Oostenrijkse A1 Telekom kunnen nu crypto-betalingen doen op basis van een recente samenwerking met de Oostenrijkse crypto-transactieverwerker Salamantex. Dat laat het bedrijf weten in hun persbericht van maandag 27 juli 2020.
De huidige ondersteuningen gaven A1 Payment gebruikers al de mogelijkheid om betalingstransacties uitvoeren met zowel reguliere creditcards als online operators zoals Alipay in China, maar nu is dat dus verder uitgebreid door de toevoeging van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en dash (DASH), wat betekent dat er nu in meer dan 2500 winkels van de operator in Oostenrijk met crypto betaald kan worden.
De betalingen, die mede mogelijk gemaakt is door Salamantex, kunnen worden gedaan in cryptocurrencies waarna deze in realtime worden omgerekend. Hierbij is ook geen kennis over crypto nodig en brengt de conversie geen koersrisico met zich mee.
Het gebruik van cryptocurrency als betalingsmiddel geeft aan dat de adoptiegraad steeds hoger komt te liggen. De stijging in de adoptiegraad komt onder andere door het coronavirus omdat veel bedrijven fysiek contact willen verminderen en daardoor overstappen naar digitale alternatieven.
A1 Telekom is niet het enige bedrijf dat sinds kort een ondersteuning voor crypto heeft; streaming platform Twitch, wat in bezit is van Amazon, geeft gebruikers die betalen voor een Twitch-abonnement met crypto 10 procent korting en ook Expedia heeft nu de mogelijkheid om boekingen te doen met crypto bij 700.000 verschillende accommodaties.
Daarnaast zagen we een samenwerking tussen Coca-Cola Amatil en Centrapay dat ervoor zorgde dat Australische en Nieuw-Zeelandse inwoners Coca-Cola bij frisdrankautomaten kunnen kopen met crypto. En accepteert e-commercegigant, Shopify, cryptocurrencies door een nieuwe samenwerking met CoinPayments.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie