Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) kan nu gebruikt worden als betaalmiddel bij deze grote Europese telecomprovider

Klanten van het Oostenrijkse A1 Telekom kunnen nu crypto-betalingen doen op basis van een recente samenwerking met de Oostenrijkse crypto-transactieverwerker Salamantex. Dat laat het bedrijf weten in hun persbericht van maandag 27 juli 2020.

De huidige ondersteuningen gaven A1 Payment gebruikers al de mogelijkheid om betalingstransacties uitvoeren met zowel reguliere creditcards als online operators zoals Alipay in China, maar nu is dat dus verder uitgebreid door de toevoeging van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en dash (DASH), wat betekent dat er nu in meer dan 2500 winkels van de operator in Oostenrijk met crypto betaald kan worden.

- Advertentie -

De betalingen, die mede mogelijk gemaakt is door Salamantex, kunnen worden gedaan in cryptocurrencies waarna deze in realtime worden omgerekend. Hierbij is ook geen kennis over crypto nodig en brengt de conversie geen koersrisico met zich mee.

Het gebruik van cryptocurrency als betalingsmiddel geeft aan dat de adoptiegraad steeds hoger komt te liggen. De stijging in de adoptiegraad komt onder andere door het coronavirus omdat veel bedrijven fysiek contact willen verminderen en daardoor overstappen naar digitale alternatieven.

A1 Telekom is niet het enige bedrijf dat sinds kort een ondersteuning voor crypto heeft; streaming platform Twitch, wat in bezit is van Amazon, geeft gebruikers die betalen voor een Twitch-abonnement met crypto 10 procent korting en ook Expedia heeft nu de mogelijkheid om boekingen te doen met crypto bij 700.000 verschillende accommodaties.

Daarnaast zagen we een samenwerking tussen Coca-Cola Amatil en Centrapay dat ervoor zorgde dat Australische en Nieuw-Zeelandse inwoners Coca-Cola bij frisdrankautomaten kunnen kopen met crypto. En accepteert e-commercegigant, Shopify, cryptocurrencies door een nieuwe samenwerking met CoinPayments.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.310,36 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.310,36 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...