Rico Engelbarts
15/06/2020 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2020 09:56

Bitcoin (BTC) podcast presentator die BTC kwijtraakte, ontvangt donaties van Bitcoin-gemeenschap

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) podcast presentator die BTC kwijtraakte, ontvangt donaties van Bitcoin-gemeenschap

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zoals Crypto Insiders op 13 juni schreef, was Eric Savics, die je misschien kent van de podcast “The Protocol Podcast” zijn gehele bitcoin (BTC) verzameling van 12 bitcoin ter waarde van $113.000 kwijtgeraakt door een phishing-aanval. Dit kwam doordat hij per ongeluk een verkeerde versie van de KeepKey Bitcoin wallet had gedownload en op deze manier een virus binnenhaalde. Hij gaf aan de coins over een periode van zeven jaar te hebben verzameld. Op Twitter deelde Savics zijn verhaal. Hier gaf hij aan dat hij als doel had om uiteindelijk met deze coins een appartement te kopen.
Nadat alles van hem gestolen was smeekte hij de oplichters in ieder geval een gedeelte van zijn coins terug te sturen. Hij voegde hierbij ook zijn wallet adres aan toe, wat een goede zet bleek. Veel Bitcoin liefhebbers uit de gemeenschap probeerden Savics in ieder geval te steunen door  een deel van zijn coins terug te krijgen door middel van donaties. Zelfs de CEO van Binance, Changpeng Zhao, zei: “zal het team vragen om dat ontvangstadres op de zwarte lijst te zetten.”
Op het moment van schrijven heeft Savics’ wallet al 93 ontvangen transacties in 24 uur en heeft de wallet een balans van 0,70896614 BTC wat omgerekend ongeveer $6.500 is.
Hoewel Savics erg blij is met alle steun die hij heeft ontvangen, geeft hij wel aan dat hij van plan is de coins niet aan te raken en zelfs terug wil sturen mochten de 12 BTC weer in zijn wallet terecht komen. Hij zei:

“Als je me een donatie hebt gestuurd, stuur me dan je adres en contactgegevens. Ik weet dat ik van plan ben die donaties nooit uit te geven of om te zetten, en als het universum mijn BTC weer in mijn portemonnee stopt, wil ik alle donaties teruggeven aan de mensen die ze naar mij hebben gestuurd.”

Hij voegde eraan toe dat een “zeer gerenommeerd forensisch bedrijf contact heeft gezocht” en hun hulp heeft aangeboden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie