Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2021 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2021 16:55

Bitcoin (BTC) vestigt nieuwe records qua volume, aantal adressen en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vestigt nieuwe records qua volume, aantal adressen en meer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren vond een behoorlijke correctie in de cryptocurrency markt plaats die de prijs van bitcoin (BTC) met meer dan 20% omlaag bracht. Toch zorgde de volatiele koersbeweging er ook voor dat meerdere records werden gebroken, waaronder enkele uit de bull-run van eind 2017.
Volgens gegevens van onderzoekbureau Messari ligt het gerapporteerde handelsvolume van bitcoin over de $100 miljard in de afgelopen 24 uur. De zogeheten real of echte volume ligt op $21,5 miljard. Deze is gebaseerd op de gegevens van 10 grote cryptocurrency-exchanges.
Veel exchanges worden beschuldigd van wash trading, het artificieel opdrijven van volumecijfers, en worden daarom niet meegeteld. Coindesk spreekt van een nieuw record van $11 miljard. Coindesk telt echter Binance, een van de grootste exchanges, niet mee terwijl Messari dat wel doet.


Het hoge volume van de afgelopen 24 uur is te verklaren door investeerders die uit paniek verkopen alsmede investeerders die juist tijdens de dip inkopen. Dat veroorzaakte een ongekend volume waardoor meerdere exchanges wederom problemen ondervonden.
Daarnaast meldt Skew dat ook de derivatenmarkt voor bitcoin opties en futures een recordhoogte aan volume ziet:


Ook het aantal actieve bitcoin wallet-adressen is naar een nieuwe all-time high (ATH) gestegen, meldt Glassnode in een wekelijks rapport.

Op zijn hoogste punt vorige week waren meer dan 1,3 miljoen Bitcoin-adressen actief op één dag. Deze aanhoudende piek duidt op een indrukwekkend niveau van nieuwe adoptie en activiteit voor BTC, en suggereert dat het aantal marktdeelnemers in het netwerk mogelijk hoger is dan ooit tevoren.

Aldus Glassnode. Onlangs was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin ook een nieuwe ATH bereikt had qua hash rate en mining difficulty. Ook blijft het aantal bitcoin-whales snel toenemen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie