Timo Bult Timo Bult
18/07/2020 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2020 17:25

Bitcoin (BTC) wallets met ten minste 0,1 BTC bereikt ATH

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) wallets met ten minste 0,1 BTC bereikt ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dankzij de publieke aard van de Bitcoin (BTC) blockchain kunnen allerlei analyses worden uitgevoerd op de data die in deze blockchain staat opgeslagen. Glassnode is een bedrijf dat dergelijke analyses uitvoert en publiceerde onlangs een aantal positieve bevindingen met betrekking tot bitcoin wallets.
Ten eerste laat Glassnode aan de hand van een grafiek zien dat het aantal bitcoin wallets met een saldo van hoger dan 0 BTC, een nieuwe all-time high (ATH) heeft bereikt. Het aantal wallets dat bitcoin bezit heeft een niveau van 30,4 miljoen bereikt.


Nog een positieve ontwikkeling binnen het Bitcoin-netwerk is het aantal wallets dat ten minste 0,1 BTC bezit. Ook dit gegeven bereikte namelijk een nieuwe ATH, zo meldt Glassnode. Het aantal BTC wallets met ten minste 0,1 BTC is nu 3,1 miljoen.


De twee ontwikkelingen zijn mogelijk een indicatie dat meer beleggers bitcoin kopen en bitcoin HODL’en. Dit laatste punt wordt onderbouwd door het feit dat het aantal stortingen op cryptocurrency exchanges het laagste punt in drie maanden tijd heeft bereikt:

Het aantal Exchange-deposito’s (1d MA) bereikte zojuist het dieptepunt van 3 maanden van 1.191.875

Het vorige laagste punt in 3 maanden van 1.220.375 werd waargenomen op 24 mei 2020


Met de opvallend lage volatiliteit is het voor handelaren weinig te verdienen. Zo heeft het Bitcoin Trust-fonds van Grayscale de afgelopen drie weken geen enkele bitcoin gekocht. Dit zou ook een resultaat kunnen zijn van de lage volatiliteit.
Bij de altcoins zijn zo nu en dan nog wel wat stijgers te vinden. Vanochtend pumpte Elon Musk de meme-crypto dogecoin (DOGE) nog met 20 procent omhoog met een enkele tweet.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie