Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 12:35

Bitcoin (BTC) zit in zijn langste maandelijkse 'winning streak' sinds zomer 2017

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zit in zijn langste winning streak sinds hoogtepunt 2017

Foto: 4kclips/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is op weg zijn langste maandelijkse winning streak sinds augustus 2017 te behalen, dat meldt Coindesk op 29 mei. De koers van bitcoin toont al vier maanden op rij een groei, een trend die we sinds de zomer van 2017 niet meer hebben gezien.
Alhoewel de koers van bitcoin vandaag een kleine correctie toont, lijkt deze op het moment van schrijven alweer te herstellen. De prijs van BTC ligt momenteel rond $8.654, wat ongeveer een groei is van maar liefst 63% in de maand mei. BTC was op 1 mei nog zo’n $5.267 waard.
BTC Maandelijkse Groei Bron: Coindesk
In september 2017 zag BTC een kleine dip in zijn koers na vier maanden van groei. Vervolgens zag de koers weer drie maanden van groei waar het zijn all-time high (ATH) rond de $20.000 bereikte.
De correctie die vandaag plaatsvond lijkt alweer ten einde te zijn. Bitcoin daalde vanochtend kort onder de $8,500 maar de prijs is inmiddels alweer terug naar $8.654.
Ook ethereum (ETH), de grootste altcoin op de markt, zag een dergelijke koersschommeling vandaag. De prijs van ether zakte terug naar ongeveer $263 maar heeft zich inmiddels alweer hersteld naar ongeveer $270. Hetzelfde geldt voor ripple (XRP) dat terugzakte naar zo’n $0,424 en nu weer is hersteld naar $0,441.
Bitcoin SV lijkt zich echter niets van de correctie op de cryptocurrency-markt aan te trekken. Deze toont wederom een groei van meer dan 20% vandaag wat de prijs op $147 brengt op het moment van schrijven.
BSV doet het naar alle waarschijnlijkheid zo goed omdat Craig “Faketoshi” Wright onlangs twee bitcoin copyrights heeft verworven, een voor de whitepaper en een voor de broncode. Het bitcoin handelsmerk zou daarvoor in handen zijn geweest van de familie Escobar.
Ondanks de lichte correctie van de BTC-koers blijft het sentiment zeer bullish in de markt. Zo voorspelde Andy Cheung, COO van cryptocurrency-exchange OKEx, onlangs dat bitcoin dit jaar weer naar de $20.000 zal stijgen. Toch zijn er ook analisten die geloven dat we nog steeds in een bear-markt zitten.
Wie wil weten hoe andere altcoins als bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en Binance Coin (BNB) het vandaag doen kan hier een update vinden.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie