Simon Bosch Simon Bosch
20/07/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2023 16:00

Bitcoin-kluis van Tesla bleef in 2023 tot nu toe op slot

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-kluis van Tesla bleef in 2023 tot nu toe op slot

Foto: Camilo Concha / Shutterstock.com

In februari van 2021 maakte Tesla bekend dat het voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan bitcoin (BTC) had aangeschaft. Dit zal een belangrijke reden zijn geweest voor de flinke prijsstijgingen rond die tijd. Maar daarna heeft het ook weer een groot deel hiervan verkocht. Op dit moment heeft het nog een aardig aantal coins op de balans staan, en daar heeft de automaker in 2023 nog niets van verkocht.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tesla heeft in 2023 nog geen bitcoin verkocht

De fabrikant heeft op woensdag de cijfers van het tweede kwartaal bekendgemaakt. De omzet bedroeg ruim 24,9 miljard dollar, en het wist een recordaantal auto’s te produceren. Wel is de brutowinstmarge licht gedaald van 19,3% naar 18,2%. Toch waren de resultaten ongeveer 3% beter dan wat investeerders verwachtten.

Tesla benadrukte bij de aankondiging van de cijfers verder dat het niets heeft veranderd aan zijn bitcoin-investering. Volgens Bitcoin Treasuries staat het totaal nog steeds op 9.720 BTC. Dat aantal is sinds juni van 2022 niet meer veranderd – toen verkocht het 75% van zijn holdings.

Tesla-topman Elon Musk verwachtte een recessie, en het bedrijf wilde zijn cashpositie vergroten. Vlak daarvóór verkocht het ook al 10% van het oorspronkelijke aantal coins om te testen of de markt überhaupt een grote verkoper kon absorberen.

Ook is de flink gestegen bitcoin koers gunstig voor de coins die Tesla op zijn balans heeft staan. De prijs staat sinds de bodem in december al ruim 80% hoger, en ten opzichte van eind juni 2022 is de prijs met ongeveer 50% gestegen.

Advertisement

Elon Musk aangeklaagd: Dogecoin manipulatie?

Verder moet benadrukt worden dat Tesla-CEO Elon Musk nog steeds fan lijkt te zijn van crypto, en dan met name van Dogecoin (DOGE). Hij deelt regelmatig cryptische berichten op Twitter, die indirect vaak te maken lijken te hebben met de populaire altcoin.

Musk is vanwege deze tweets aangeklaagd door investeerders, die vinden dat hij de koers van Dogecoin manipuleert. Dat heeft de topman vooralsnog niet aangezet tot het stoppen met delen van dergelijke memes.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement