Erik Juffermans Erik Juffermans
21/02/2024 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 15:51

Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol

Foto: oatawa/Shutterstock

Dat de crypto markt zeer optimistisch is mag inmiddels duidelijk zijn. Maar ook de bitcoin (BTC) opties data beaamt dit. Op basis van geopende opties lijken handelaren deze zomer al historische hoogtes voor de bitcoin koers te verwachten. Data van het crypto derivatenplatform Deribit toont aan dat handelaren vóór 28 juni een koers van 70.000 dollar verwachten. Oftewel een nieuwe all-time high.

Dreigt gevaar voor de bitcoin koers? Inflatie VS blijft stijgen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin optiehandelaren zijn optimistisch

Optiehandelaren zijn dus zeer bullish. Sommige handelaren hebben zelfs opties geopend voor een koers van boven de 100.000 dollar tegen het einde van juni. Dit blijkt uit een een analyse van DefiLlama.

In totaal staan er 2.700 posities open die gokken op een koers hoger dan 70.000 dollar op 28 juni. 2200 posities mikken op een koers hogen dan 75.000 dollar. De populairste positie is die van boven de 60.000 of 65.000 dollar. Meer dan 3.000 posities werden geopend voor deze laatste koersdoelen.

1.500 posities zijn extra optimistisch. Deze handelaren verwachten dat de bitcoin koers deze zomer al het niveau van 100.000 dollar zal passeren.

De handelaren zullen geld verdienen wanneer de bitcoin koers op of vóór 28 juni boven de betreffende koers handelt.

Een nieuwe all time high deze zomer?

De reden voor het groeiende optimisme onder bitcoin optiehandelaren is de indrukwekkende opmars van de bitcoin koers. Sinds vorige maand steeg BTC met meer dan 30 procent. Daarmee passeerde BTC voor het eerst sinds december 2021 het belangrijke niveau van 50.000 dollar.

Hoewel de openstaande opties dus een teken zijn van het optimisme in de markt, is een dergelijke koersstijging in de aankomende maanden zeker geen zekerheid. De koers van BTC staat momenteel namelijk hoog en volgens de consensus zou een correctie zeker geen verrassing zijn. 

Met de aanstaande Bitcoin halving in het verschiet houdt het optimisme echter vooralsnog aan, en juni is nog ver weg. Het is bekend hoe snel het kan gaan op de crypto markten. Een nieuwe all-time high aan het eind van juni zou een stijging van ongeveer 35 procent in vier maanden betekenen. Zo gek klinkt dat momenteel niet.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie