Ivo Melchers Ivo Melchers
01/10/2023 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2023 12:27

Bitcoin koers stijgt plotseling, maar solana steelt de show

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt plotseling, maar solana steelt de show

Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is uit het niets met overtuiging door de 27.000 dollar heen geknald en staat nu, net als eerder deze week, op een belangrijk koersniveau. We bekijken de uitbraak van bitcoin en bespreken de belangrijke koerslevels om in de gaten te houden. Bovendien nemen we een kijkje bij de uitschieter van vandaag: solana (SOL). Alles komt aan bod zodat je op deze zondagmiddag volledig op de hoogte bent van de huidige stand van zaken in het crypto-land.

Bitcoin bullmarkt is pas net begonnen, tonen 5 van 7 indicatoren
Bitcoin bullmarkt is pas net begonnen, tonen 5 van 7 indicatoren

Bitcoin koers breekt uit

Allereerst werpen we een blik op de prijsactie van bitcoin. Normaliter gebeurt er in het weekend weinig noemenswaardigs op de grafiek, maar dit keer heeft de koers plotseling een opwaartse beweging gemaakt.

Op de 8-uursgrafiek heeft bitcoin zojuist een uitbraak laten zien uit wat we een ‘bull pennant’ noemen. Bij een bull pennant maakt de koers een periode van consolidatie door na een sterke opwaartse beweging. Deze opwaartse beweging vond afgelopen donderdag plaats.

Bitcoin staat momenteel grofweg 1 procent in de plus over de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven komt de BTC koers op crypto exchange Bybit uit op 27.187 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 25.707.

Alle ogen zijn nu gericht op het belangrijke weerstandsniveau van 27.500 dollar. Dit is namelijk de hoogste prijs dat in de maand september werd bereikt. Mocht de koers hier doorheen weten te breken, dan is 28.165 dollar de volgende potentiële blokkade.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat het volume nog altijd relatief laag is. Het zal dus erg interessant worden om te zien of we morgen wellicht op dezelfde voet verder kunnen gaan en die piek van vorige maand kunnen overtreffen.

Advertentie

Solana stijgt 13%

Wat betreft de grootste altcoins van de markt steekt solana er op het moment met kop en schouders bovenuit. De koers van SOL is vandaag namelijk met 13,38 procent de lucht in geschoten. Als gevolg heeft het zowel dogecoin (DOGE) als cardano (ADA) ingehaald wat betreft totale marktkapitalisatie.

Als gevolg van een short sqeeze is de prijsstijging in een ware stroomversnelling geraakt. Bij een short squeeze worden handelaren die hebben gewed op een daling van de prijs gedwongen hun posities te sluiten omdat de prijs stijgt.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
goud bereikt records, goldrepublic nederlanders goedkoop goud
Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie