Erik Juffermans Erik Juffermans
25/10/2023 17:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 15:02

Bitcoin koers zal 74% stijgen door ETF, zegt investeringsbedrijf

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zal 74% stijgen door ETF, zegt investeringsbedrijf

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De crypto markt lijkt overtuigd te zijn dat de lancering van een bitcoin (BTC) ETF goed zou zijn voor de koersen. Maar hoe zou dit er precies uitzien, en hoeveel zou bitcoin kunnen stijgen als gevolg van een ETF lancering? Galaxy Digital, het grote investeringsbedrijf van miljardair Mike Novogratz, heeft hier een antwoord op.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zal 74 procent stijgen

Galaxy verwacht dat een bitcoin-ETF voor een instroom van $14,4 miljard kan zorgen in het eerste jaar na de lancering. Dit voorspelt Charles Yu, onderzoeker bij Galaxy, in een blogartikel op dinsdag.

De bitcoin koers zou volgens de onderzoeker dan met met 74,1 procent stijgen. Een stijging van 74 procent zou de bitcoin koers naar ongeveer $60.000 dollar brengen.

De onderzoeker gebruikte echter de data van 30 september. Toen stond de bitcoin koers nog een stuk lager, deze voorspelling is dus enigszins conservatief. Yu baseert deze specifieke schatting op de groei van ETF’s voor in het verleden.

De eerste maand na de ETF lancering zal bitcoin met 6,2 procent stijgen. Daarna zal de stijging elke maand iets minder groot zijn. In de twaalfde maand na de lancering zal de stijging 3,7 procent bedragen, aldus de schatting van Yu.

Over de lange termijn zou zelfs $125 tot $450 miljard naar bitcoin investeringsproducten kunnen gaan, meldt de onderzoeker.

Matrixport deelt vergelijkbare BTC voorspelling

Afgelopen week was op Crypto Insiders al een vergelijkbare voorspelling te lezen van crypto dienstverlener Matrixport. Matrixport meldde dat bitcoin naar $56.000 zou kunnen stijgen, en dat ligt vrij dicht in de buurt bij de voorspelling van Yu. Ook Matrixport baseert diens voorspelling op goud ETF’s.

“Met de aanname dat 10 tot 20 procent van die investeerders in goud ETF’s hun portfolio willen diversifiëren met bitcoin, kunnen we de schatting maken van een instroom tussen de $12- en $24 miljard in een bitcoin ETF. De marktkapitalisatie van GBTC is momenteel slecht $17 tot $18 miljard, maar deze bereikte in het verleden een piek van $44 miljard. Onze schatting [van een instroom] tussen de $12- en $24 miljard is daarom redelijk conservatief.”

Over het algemeen is Yu van Galaxy erg optimistisch over 2024 voor bitcoin. Met een mogelijk ETF en het verschiet en de bitcoin halving die in de lente op de planning staat ziet het er goed uit. Ook bestaat er volgens hem de mogelijkheid dat rentecijfers snel zullen dalen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie