Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2022 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 19:08

Bitcoin Lightning Network nu geïntegreerd met Block Cash App

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Lightning Network nu geïntegreerd met Block Cash App

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Cash App, de mobiele betalingsdienst van Block, heeft het Bitcoin (BTC) Lightning Network toegevoegd aan de app via een nieuwe update voor een aantal gebruikers. Het is onduidelijk hoeveel gebruikers toegang hebben tot deze update, maar Yegor Petrov bevestigde het nieuws gisteren met een screenshot en deelde deze op Twitter:

Lightning Network is een zogeheten layer-2 schalingsoplossing voor het Bitcoin-netwerk. Bitcoin kan maar zo’n 7 transacties per seconde verwerken, een groot struikelblok voor het blockchain-netwerk, maar Lightning Network is hier een oplossing voor. Lightning Network maakt het niet alleen mogelijk om veel meer transacties per seconde uit te voeren, het kan ook de transacties een stuk goedkoper maken.

Lightning Network lanceerde al in 2018 en nam in het afgelopen halfjaar snel aan populariteit toe. In de laatste drie maanden van 2021 groeide het netwerk met maar liefst 20%. Een eerder uitgebreid onderzoek schat in dat Lightning Network maar liefst 700 miljoen gebruikers kan hebben tegen 2030.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Jack Dorsey; bitcoin fan

Eerder vandaag was in het crypto nieuws te lezen over het ‘Bitcoin Legal Defense Fund’ van Jack Dorsey, de voormalig CEO van Twitter. Dorsey is ook oprichter en CEO van Block, dat voorheen Square heette. Dorsey gaf ook al eerder aan dat hij het Lightning Network wil integreren met Twitter, maar dat was nog voor zijn vertrek. Het is bekend dat Dorsey een groot bitcoin fan is, hij is zelfs overtuigd dat deze cryptocurrency ooit de dollar zal vervangen.

Na een maandenlange periode, waar bitcoin in een neerwaartse trend zat, begint de markt voorzichtig te spreken van een bodem en een eventuele trendommekeer voor de koers. Bitcoin kon gisteren eindelijk door de grens van $42.000 duwen, die de afgelopen week voor flink wat weerstand zorgde. Op het moment van schrijven maakt BTC weer een sprong naar een iets hoger bereik en test momenteel de $44.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie