Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2022 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2022 14:22

Bitcoin primeur: Goldman Sachs verstrekt lening met BTC als onderpand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin primeur: Goldman Sachs verstrekt lening met BTC als onderpand

Foto: ROMSVETNIK/Shutterstock

Goldman Sachs, de enorme Amerikaanse investeringsbank, verstrekt voor de allereerste keer een lening ondersteund met bitcoin (BTC). Het is een zeer grote stap voor de institutionele adoptie van cryptocurrency op Wall Street, meldt Bloomberg op 28 april:

Via deze nieuwe beleningsfaciliteit is het mogelijk om fiatvaluta, zoals de Amerikaanse dollar, te lenen en daar bitcoin als onderpand tegenover te zetten. Een woordvoerder van Goldman Sachs meldt aan Bloomberg dat iemand hier nu voor het eerst gebruik van heeft gemaakt.

Verder meldt Goldman dat de deal “interessant” is voor de bank vanwege de onderliggende structuur en het 24-uurs risicomanagement. Het risico ligt namelijk bij de lener en in het feit dat BTC volatiel is. Als de prijs van bitcoin te diep zakt, dan moet de lener wellicht zijn of haar onderpand vergroten. Anders loopt deze persoon het risico om geliquideerd te worden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goldman Sachs omarmt bitcoin en crypto

Goldman Sachs werd begin vorig jaar een van de eerste grote Amerikaanse banken die de crypto industrie begon te omarmen. Zo voerde Goldman vorige maand als eerste grote Amerikaanse bank een zogenaamde bitcoin over-the-counter (OTC) transactie uit met Galaxy Digital, het crypto investeringsbedrijf van miljardair Mike Novogratz.

Kort daarna kwam naar buiten dat Goldman dit jaar nog van plan is om investeringsproducten voor crypto aan te bieden, mogelijk nog in het tweede kwartaal. Onlangs ontmoette ook Goldman CEO David Solomon met FTX CEO Sam Bankman-Fried, al is het nog onduidelijk wat zij samen van plan zijn.

Tot slot zei de investeringsbank begin dit jaar dat de bitcoin prijs boven $100.000 uit kan komen doordat het een groter aandeel van de “store of value” markt ten opzichte van goud naar zich toe zal trekken.

De crypto-markt wachtte jaren met smacht op de komst van institutionele investeerders en adoptie. Daar zit echter blijkbaar een kanttekening aan; de koers volgt steeds nauwer de aandelenmarkten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie