Ivo Melchers Ivo Melchers
12/09/2023 05:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 20:21

Bitcoin spoelt daling weg, indicator slaat alarm

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin spoelt daling weg, indicator slaat alarm

Foto: Shutterstock/ Volodymyr Maksymchuk

Gisteren daalde bitcoin (BTC) plotseling erg hard. Wellicht heb je aan het begin van de avond de koersupdate voorbij zien komen op Crypto Insiders nadat het in een uur tijd 2,5 procent in moest leveren. Bitcoin heeft vannacht echter weer zijn beste beentje voor gezet en de gehele daling weggespoeld. In deze ochtendupdate bekijken we de huidige stand van zaken zodat je goed voorbereid de dag kan beginnen!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers weer in de plus

Beginnende met de bitcoin koers. Gistermiddag vanaf 16:00 uur ging het plotseling erg hard. Terwijl volatiliteit vrij zeldzaam is de afgelopen weken, liet bitcoin zich wat dat betreft weer van zijn beste kant zien. In een uur tijd werd het cruciale steunniveau van 24.800 dollar opgezocht. Dit prijslevel staat gelijk aan laagste punt wat bitcoin bereikte tijdens zijn neerwaartse trend in juni van dit jaar.

De 24.800 dollar lijkt vooralsnog uitstekend zijn werk te doen, aangezien bitcoin momenteel weer op eenzelfde prijs staat als vóór de daling van gisteren. Vannacht heeft BTC voornamelijk zijwaarts bewogen vlak boven een prijs van 25.000 dollar, maar rond 05:00 uur ging het in een rechte lijn omhoog tot een piek van ongeveer 26.000 dollar. Hierna kleurde de koers licht in het rood.

Bitcoin spoelt daling weg, indicator slaat alarm
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven komt de BTC koers op crypto exchange Bybit uit op 25.660 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 23.896.

Momenteel is 25.800 dollar het eerstvolgende weerstandsniveau. Op de weg omlaag zijn 25.300 en uiteraard 24.800 dollar uiterst belangrijke levels.

Bitcoin heeft bovendien een zogenoemde ‘death cross’ neergezet op de dagelijkse timeframe. Een death cross treedt op wanneer het 50-daags moving average, ofwel het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, onder het 200-daags Moving Average uitkomt. Het geeft aan dat het prijsmomentum op de korte termijn ondermaats presteert dan op de lange termijn.

Terwijl de indicator als zeer bearish wordt beschouwd, is het niet geheel betrouwbaar als een op zichzelf staande indicator. Doordat de death cross gebruik maakt van moving averages lopen de lijnen iets achter op de actuele koers en is het dus een ‘lagging’ indicator.

Advertentie

XRP het meest in de min

Kijkende naar de top 10 cryptocurrencies wat betreft marktkapitalisatie staat Ripple (XRP) op het moment van schrijven het diepst in het rood. De XRP koers staat 3,65 procent lager dan 24 uur geleden. Ethereum (ETH) mag met een daling van 2,04 procent ten opzichte van een dag geleden de 2e plek in beslag nemen wat dat betreft . Voor de rest laten de meeste koersen weinig spannends zien momenteel.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie