Simon Bosch Simon Bosch
11/07/2022 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2022 18:48

Bitcoin zit in accumulatiefase, volgens on-chain data

Nieuws
Bitcoin zit in accumulatiefase, volgens on-chain data

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Nu de prijs van bitcoin (BTC) hard gedaald is de afgelopen maanden is het vissen naar de bodem. Een ‘vallend mes vangen’ is altijd erg onverstandig, maar gelukkig kan on-chain data je een handje helpen. Hieruit blijkt nu dat we in de accumulatiefase zitten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Positief signaal volgens bitcoin on-chain data

Data van on-chain-analysebedrijf CryptoQuant toont dat de Puell Multiple nu extreem lage waarden aangeeft. Deze indicator meet de verhouding tussen de dagelijkse BTC-productie en de 365-dagelijkse moving average. Een waarde van 0,3 tot 0,5 is in principe een koopsignaal.

De laatste keer dat de indicator zo laag stond was in maart van 2020, toen we de tweede bodem van de vorige berenmarkt tegenkwamen. Sinds 15 juni zitten we al een tijd in die zone. Wel hebben we de belangrijke kanttekening dat de indicator nog niet zo lang bestaat, CryptoQuants data gaat namelijk maar terug tot september van 2019. Over de bodem van eind 2018 hebben we dus geen informatie.

Blockchain-analisten van Blockware Intelligence vinden het ook interessant. Zij verklaren dat het een goed moment is om te beginnen met dollar-cost averagen.

Advertentie

Tegenovergestelde signalen BTC

Eigenlijk zijn er altijd wisselende signalen tijdens welk marktregime dan ook. Er zal altijd informatie zijn waaruit blijkt dat je moet bitcoin kopen, en uit andere informatie blijkt dat je juist moet verkopen. De Puell Multiple die onder de 0,5 staat is geen garantie dat we al de bodem hebben gehad.

Zo ligt het juist voor de hand dat het marktregime waar we nu in zitten ervoor zorgt dat de markt nog een extra dip maakt voordat het weer beter gaat. We kampen nog steeds met hoge inflatie, en centrale banken zullen zoveel mogelijk aan de teugels blijven trekken om die omlaag te brengen. Als Bitcoin en andere cryptocurrencies als risk-on gezien blijven worden, dan is dat slecht nieuws voor crypto.

Dan kan het best wel eens risicovol zijn om op basis van een technisch signaal te blijven kopen. Heel voorzichtig investeren is in deze tijd heel erg belangrijk. Wil jij meer leren over bitcoin, het handelen en investeren erin en elke dag updates ontvangen? Word dan Crypto Insiders Member en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie