Rico Engelbarts
15/09/2018 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2018 18:00

Bodem nu écht bereikt? Bitcoin vertoont stabiliteit rond de $6.500

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bodem_nu_echt_bereikt_bitcoin_vertoont_stabiliteit_rond_de_6500_dollar

Nadat Bitcoin (BTC) in de eerste week van september ongeveer $1.000 aan waarde verloor en Ethereum (ETH) nog geen week geleden met $172 een nieuw dieptepunt van het jaar bereikte, lijkt de gehele markt voor cryptocurrency sinds afgelopen woensdag 12 september een stijgende lijn te vertonen. Hoewel dat misschien te voorbarig is wordt er, sinds BTC de $6.500 voorbijgestreefd is, al gesproken over een nieuwe bullrun en is menigeen van mening dat de bodem reeds bereikt is.
Zo tweette Mike Novogratz, miljardair, investeerder en voormalig trader bij Goldman Sachs en Fortress, vrijdag 14 september dat de cryptomarkt bij een waarde van $186 miljard al een bodem bereikt heeft en klaar is om aan een nieuwe rally op de middellange termijn te beginnen.
Technische indicatoren hebben sterk oververkochte condities voor de cryptomarkt laten zien, wat suggereert dat in de komende dagen, zolang het volume van de markt kan worden gehandhaafd, een rally plaats zou kunnen vinden. Een abrupte prijsstijging van BTC is echter niet per se gunstig voor de markt, zoals te zien was in februari, april, juni en augustus. Het is belangrijk dat de grootste cryptocurrencies goed uitbodemen en stabiliseren in de lage prijsklasse voordat ze geleidelijk in waarde en volume toenemen.
Luke Martin, gerenommeerd technisch analist in de crypto-sector tweette dat, gebaseerd op de trend die BTC vanaf begin dit jaar volgde, het volgende resistance level voor Bitcoin rond de $6.900 zal liggen:

BTC kaatst vanaf $6.000 steeds omhoog dit jaar. Elke sprong omhoog die volgde werd steeds zwakker en bracht ons naar het 61,8% fib [Fibonacci] ‘retracement level’ in de daling. […] 61,8% retrace van de meest recente daling zet het resistance level van BTC nu op $6.940.


Mocht Bitcoin haar huidige stabiliteit handhaven is het niet ondenkbaar dat het binnen niet al te lange tijd de $6.900 overtreft, maar als het dagelijkse handelsvolume van BTC (op het moment van schrijven bijna $3,5 miljard) afneemt tot minder dan $3 miljard en de rest van de markt moeite krijgt om het momentum terug te winnen, is het aannemelijk dat BTC voorlopig ergens tussen de $6.400 en de $6.500 blijft hangen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie