Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Craig ‘Faketoshi’ Wright huilt tijdens rechtszaak omtrent gestolen bitcoins (BTC)

Craig ‘Faketoshi’ Wright werd onlangs gehoord in een rechtszaak. Daarin hield hij nog steeds vol de originele bedenker te zijn van Bitcoin en brak daarbij zelfs in huilen uit. Het lukte hem echter niet hard bewijs te leveren dat zijn claims inderdaad kloppen.

Sinds de lancering van Bitcoin hebben meerdere personen en bedrijven geclaimd de originele bedenker te zijn. Nog nooit is het hen gelukt hard bewijs op tafel te leggen. Wright claimt al langere tijd “Satoshi Nakamoto” te zijn, wat tot een aantal rechtszaken heeft geleid en een hele hoop dreigementen aan het adres van personen die zijn claims verwerpen.

- Advertentie -

Een van die rechtszaken is de zaak tussen Wright en Dave Kleiman. Kleiman klaagt Wright aan omdat hij een enorme hoeveelheid bitcoin zou hebben gestolen van zijn overleden broer, Ira Kleiman. Wright en Ira Kleiman zouden Bitcoin samen hebben bedacht en ontwikkeld.

De broer van de overleden Ira Kleiman zegt dat Wright de bitcoins, die voortvloeiden uit de mining-activiteiten van de twee, heeft gestolen. Daarnaast zou Wright nu alle eer proberen op te strijken voor het succes van Bitcoin.

Tijdens zijn betoog claimde Wright opnieuw de originele bedenker te zijn, maar dat hij verschillende overeenkomsten zou hebben gesloten met Kleiman. Daardoor zou hij recht hebben op de miljoenen bitcoins. Door die overeenkomsten zou Wright pas in 2020 toegang hebben tot deze bitcoins.

De rechter stelde Wright een aantal vragen over de claims dat hij Satoshi zou zijn. Wright barstte daarbij in tranen uit. Crypto-deskundige Katie Ananina was aanwezig bij de horing en tweette:

Ben jij satoshi? – Ja.
Herken je deze white paper? – Ik heb het geschreven.
Waarom ben je bij BTC weggegaan en heb je afstand genomen van Satoshi? – Mijn uitvinding werd gebruikt voor slechte dingen *huilt*. Ze hebben #silkroad en #hydra gemaakt. Het werd gebruikt om kinderpornografie te financieren.

Feit blijft dat Wright nog steeds geen bewijs kan leveren voor zijn claims. Dit zou echter bijzonder simpel zijn, zo kan hij een transactie verzenden met het wallet-adres dat van Satoshi is. Alles wijst er dan ook op dit moment op dat Wright een slaatje probeert te slaan uit het succes van Bitcoin.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.588,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.622,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.649,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.651,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.681,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.588,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.622,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.649,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.651,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.681,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...