Timo Bult Timo Bult
30/06/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2019 06:00

Craig 'Faketoshi' Wright huilt tijdens rechtszaak omtrent gestolen bitcoins (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
craig_faketoshi_wright_huilt_tijdens_rechtszaak_omtrent_gestolen_bitcoins_BTC

Craig ‘Faketoshi’ Wright werd onlangs gehoord in een rechtszaak. Daarin hield hij nog steeds vol de originele bedenker te zijn van Bitcoin en brak daarbij zelfs in huilen uit. Het lukte hem echter niet hard bewijs te leveren dat zijn claims inderdaad kloppen.
Sinds de lancering van Bitcoin hebben meerdere personen en bedrijven geclaimd de originele bedenker te zijn. Nog nooit is het hen gelukt hard bewijs op tafel te leggen. Wright claimt al langere tijd “Satoshi Nakamoto” te zijn, wat tot een aantal rechtszaken heeft geleid en een hele hoop dreigementen aan het adres van personen die zijn claims verwerpen.
Een van die rechtszaken is de zaak tussen Wright en Dave Kleiman. Kleiman klaagt Wright aan omdat hij een enorme hoeveelheid bitcoin zou hebben gestolen van zijn overleden broer, Ira Kleiman. Wright en Ira Kleiman zouden Bitcoin samen hebben bedacht en ontwikkeld.
De broer van de overleden Ira Kleiman zegt dat Wright de bitcoins, die voortvloeiden uit de mining-activiteiten van de twee, heeft gestolen. Daarnaast zou Wright nu alle eer proberen op te strijken voor het succes van Bitcoin.
Tijdens zijn betoog claimde Wright opnieuw de originele bedenker te zijn, maar dat hij verschillende overeenkomsten zou hebben gesloten met Kleiman. Daardoor zou hij recht hebben op de miljoenen bitcoins. Door die overeenkomsten zou Wright pas in 2020 toegang hebben tot deze bitcoins.
De rechter stelde Wright een aantal vragen over de claims dat hij Satoshi zou zijn. Wright barstte daarbij in tranen uit. Crypto-deskundige Katie Ananina was aanwezig bij de horing en tweette:

Ben jij satoshi? – Ja.
Herken je deze white paper? – Ik heb het geschreven.
Waarom ben je bij BTC weggegaan en heb je afstand genomen van Satoshi? – Mijn uitvinding werd gebruikt voor slechte dingen *huilt*. Ze hebben #silkroad en #hydra gemaakt. Het werd gebruikt om kinderpornografie te financieren.

Feit blijft dat Wright nog steeds geen bewijs kan leveren voor zijn claims. Dit zou echter bijzonder simpel zijn, zo kan hij een transactie verzenden met het wallet-adres dat van Satoshi is. Alles wijst er dan ook op dit moment op dat Wright een slaatje probeert te slaan uit het succes van Bitcoin.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie