Kevin Schijven Kevin Schijven
20/03/2024 09:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 09:05

Crypto ontbijt: Slechtste Bitcoin ETF dag & geen hoop op Ethereum ETF

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF's krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Weer een rode dag in crypto land

Het is wederom een rode dag op de cryptomarkt. Waar analisten voorheen speculeerden dat bitcoin (BTC) in een zogenaamde pre-halving rally zat, wordt er nu gesproken over een pre-halving correctie.

Bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur meer dan 3% en kwam vanochtend vroeg zo diep uit als $60.750. Solana (SOL) staat zelfs 7,5% in de min en duikt momenteel onder de $170.

Vandaag volgt belangrijk rentebesluit

Het kan overigens nog spannend worden vandaag op de markt vanwege het aanstaande rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De Federal Reserve zal zijn beslissing bekendmaken na de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting vanavond om 19:00.

De markt was begin dit jaar nog verzekerd dat vandaag de eerste renteverlaging zou volgen, maar door de hardnekkige inflatie is daar niks meer van over.

Ook de speech van voorzitter Jerome Powell naderhand kan de koersen beïnvloeden.

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit

De daling gaat ondertussen gepaard met de slechtste dag voor de nieuwe bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) tot nu toe.

De beursgenoteerde fondsen zagen gisteren een netto uitstroom van $326,2 miljoen. Dat is meer dan het dubbele van de dag daarvoor, dat toen de slechtste dag was voor de ETF’s.

Hoewel de uitstroom bij Grayscale gisteren met $443,5 miljoen afnam ten opzichte van de $632,5 een dag daarvoor, zagen alle fondsen gisteren nauwelijks instroom. Zelfs de instroom naar het bitcoin fonds van BlackRock nam drastisch af.

Ethereum ETF wordt niet meer verwacht

Dan hebben we nog slecht nieuws omtrent de langverwachte ethereum (ETH) ETF’s. De ETF-experts van Bloomberg hadden begin dit jaar nog veel vertrouwen dat de Amerikaanse toezichthouder tegen eind mei de eerste ethereum-ETF’s zou goedkeuren.

Daar geloven ze echter niet meer in. James Seyffart meldt dat ze verwachten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) rond 23 mei de aanvragen voor ethereum-ETF’s zal afkeuren.

Dat komt omdat de SEC totaal niet spreekt met de aanvragers over hun fondsen, het tegengestelde van wat met de bitcoin-ETF aanvragen gebeurde.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie