Timo Bult Timo Bult
23/04/2023 09:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2023 09:15

Crypto Recap week 16: PEPE 21.000% de lucht in, EU neemt crypto-wet aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Recap week 16: PEPE 21.000% de lucht in, EU neemt crypto-wet aan

Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

De week zit er weer op! En om de nieuwe week goed geïnformeerd van start te kunnen gaan zetten we het grootste crypto nieuws nog eens even helder op een rij in deze Crypto Recap. Deze week zagen we onder andere interessant nieuws op het gebied van bitcoin (BTC) adoptie en ook een meme-coin die hard steeg. Maar eerst Europees nieuws.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Europees Parlement neemt historische MiCA crypto-wet aan

Het klinkt misschien als saai nieuws, maar het is desalniettemin een historische stap voor crypto. Het Europees Parlement heeft namelijk de Markets in Crypto Assets (MiCA) wet goedgekeurd. Deze wet biedt een uitgebreid raamwerk voor de crypto-sector in Europa.

Het is een belangrijke stap aangezien het Europa vooraan kan positioneren als het gaat om innovatie met crypto en blockchain. De CEO van ’s werelds grootste crypto exchange Binance was dan ook positief over de ontwikkeling: “Er zijn nu duidelijke spelregels voor crypto exchanges die in Europa willen opereren.” Volgens de CEO zal MiCA gebruikers beschermen en innovatie stimuleren.

Advertentie

PEPE stijgt hard, maar is het betrouwbaar?

Er is een nieuwe meme-crypto op de markt verschenen; PEPE. De crypto steeg de afgelopen tijd enorm hard. Op sommige markten ging de cryptocurrency met zelfs 21.000% de lucht in!

Het is een extreem snelle groei die sommige investeerders waarschijnlijk een mooi rendement heeft opgeleverd. Maar er zijn wat red flags, zoals in dit artikel te lezen valt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nog een land koopt bitcoin

Er zijn inmiddels een aantal landen die bitcoin accepteren als wettig betaalmiddel. Op de lijst met landen die bitcoin ofwel omarmen, of het kochten, was deze week een nieuwe naam te lezen; Bhutan. Het kleine landje zou op een niet-publiekelijke manier in bitcoin hebben geïnvesteerd.

Het investeringsfonds van het land zou 1.888 BTC in bezit hebben gehad, wat als onderpand fungeerde voor een lening van 30 miljoen USDC. Dit nieuws vloeide echter wel voort uit niet zo positief nieuws. De informatie was namelijk te vinden in documenten in de BlockFi en Celsius rechtszaken, twee crypto-platformen die failliet zijn gegaan. Het is daarmee niet duidelijk of het fonds de crypto nog steeds bezit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie