Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Fidelity gaat bitcoin (BTC) custody- en handelsdiensten verder uitbreiden

De Amerikaanse investeringsfirma Fidelity Investments laat in een interview met the Financial Times weten dat het “een volledige lancering” van zijn handels- en custody-diensten aan het uitvoeren is. In het interview laat de CEO van het bedrijf, Abigail Johnson, weten de concurrentie aan te willen gaan met Coinbase Custody.

Fidelity Investments heeft naar verluidt $2,46 biljoen aan activa onder beheer. Het bedrijf begon al in 2014 “omdat het leuk was” bitcoin (BTC) te minen. Met een mining farm die $200.000 kostte om op te zetten wist het bedrijf in de jaren erop flink wat geld te verdienen.

- Advertentie -

Kortom, het bedrijf maakte al vroeg kennis met Bitcoin en de onderliggende technologie. Johnson verwacht dat mensen de waarde van de technologie en de markt in zijn geheel zullen proberen te behouden:

Het gaat niet weg. Zolang de waarde er is, zullen mensen proberen die waarde te behouden.

Met zijn custody-diensten wil Fidelity mensen met grote hoeveelheden cryptocurrency helpen het te beheren. Zo stelt Johnson that “er mensen zijn met significante hoeveelheden cryptocurrency, waarschijnlijk bitcoin, die op zoek zijn naar iemand die het voor hen vast kan houden.”

Op de custody-markt zal Fidelity het op moeten gaan nemen tegen Coinbase Custody dat na zijn overname van Xapo ruim 5% van de totale bitcoin-voorraad beheert. Johnson doet Coinbase echter  af als een bedrijf waar “de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben.”

Fidelity wacht op dit moment op de goedkeuring van een aanvraag voor een trust-vergunning. De aanvraag diende het afgelopen juli in bij de New York Department of Financial Services. Zodra deze vergunning wordt uitgegeven kan het zijn crypto-diensten verder gaan uitbreiden.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.119,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.143,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.168,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.212,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.119,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.143,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.168,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.212,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...