Ivo Melchers Ivo Melchers
26/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2023 16:00

Gigantische bitcoin investering MicroStrategy 470 miljoen euro in de min

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gigantische bitcoin investering MicroStrategy 470.000 euro in de min

Foto: Wirestock Creators/Shutterstock

De titel van de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) holder staat al jaren op de naam van het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy. De gigantische bitcoin-stapel blijft bovendien groter en groter worden, ondanks het feit dat ze moeten dealen met een reusachtig papieren verlies.

Bitcoin prijsstijging een voorbode van de halving, volgens expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin gigant 470 miljoen euro in het rood

In augustus 2020 zette MicroStrategy zijn eerste stap binnen de Bitcoin-wereld door als eerste bedrijf dat genoteerd staat op een aandelenbeurs bitcoin op de balans te zetten. Het bleek het begin te zijn van een indrukwekkende koopwoede die tot op heden voortgezet wordt.

Gisteren maakte Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter van het bedrijf, bekend dat MicroStrategy 147,3 miljoen dollar heeft uitgegeven om zijn bitcoin-vermogen uit te breiden. Specifiek kocht het 5.455 BTC tegen een gemiddelde koers van 27.053 dollar.

Hiermee komt het totale bezit uit op 158.245 BTC. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een waarde van 4,68 miljard dollar.

MicroStrategy gelooft heilig in de onderliggende waarde van Bitcoin en bewijst haar overtuiging door inmiddels al drie jaar lang regelmatig de decentrale valuta bij te kopen. Ook tijdens de vorige bullmarkt bleef MicroStrategy doorpakken en haar bezit regelmatig vergroten.

De gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy staat gelijk aan 29.582 dollar. Met een huidige prijs van 26.200 dollar heeft het beursgenoteerde bedrijf een ongerealiseerd verlies van meer dan 500 miljoen dollar.

Het is belangrijk om te vermelde dat dit slechts betrekking heeft op een papieren verlies. MicroStrategy heeft bovendien altijd kenbaar gemaakt dat het een langetermijnvisie heeft waarin het niet van plan is om bitcoin te verkopen. Vorig jaar heeft het één keer afgeweken van deze filosofie, maar dit had te maken met belastingvoordelen.

BTC bezit Microstrategy

De huidige BTC-schatkist van MicroStrategy vertegenwoordigt 0,75 procent van de maximale bitcoin-voorraad van 21 miljoen. Echter zijn alle bitcoins pas in het jaar 2140 gedolven. CoinMarketCap geeft aan dat het huidige circulerende aanbod gelijk staat aan 19.496.362 BTC. Dit betekent dat de softwaregigant momenteel 0,81 procent van alle bitcoins in handen heeft.

De allergrootste bitcoin-bezitters bezitten echter significant meer munten. Zo ontdekte crypto-analysebedrijf Arkham Intelligence dat Coinbase 948.383 BTC bezit. Bovendien wordt het vermogen van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme Bitcoin bedenker, geschat op 1,13 miljoen BTC.

Ook Binance en Grayscale lopen wat dat betreft ver uit op Microstrategy met holdings van respectievelijk 643.546 BTC en 627.779 BTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie