Roy van Krieken Roy van Krieken
24/02/2022 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2022 06:15

Grayscale start campagne om bitcoin beursfonds goedgekeurd te krijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale start campagne om bitcoin beursfonds goedgekeurd te krijgen

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Grayscale is de grootste crypto vermogensbeheerder van de wereld. Het Amerikaanse bedrijf biedt al langere tijd de mogelijkheid aan institutionele investeerders om blootstelling aan cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te krijgen. 

De Amerikaanse vermogensbeheerders hoopt echter hun bitcoin fonds om te zetten in een zogeheten bitcoin spot exchange-traded fund (ETF). Tot dusver heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog altijd geen groen licht gegeven. Daarom start Grayscale nu een grootschalige campagne om deze goedkeuring alsnog te bewerkstelligen.

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grayscale bitcoin spot ETF

Op 22 februari liet de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, via Twitter weten dat zij een grote online campagne voor de goedkeuring van de ETF zijn begonnen.

“Vandaag kondigde Grayscale de lancering aan van een nieuwe publiekscampagne om Amerikaanse beleggers aan te moedigen commentaar in te dienen op onze aanvraag bij de SEC om $GBTC om te zetten in een Spot Bitcoin ETF.”

Aan het begin van deze maand liet de SEC weten dat zij de officiële aanvraag van Grayscale voor hun bitcoin spot ETF nog niet konden beantwoorden. De SEC liet weten dat zij eerst commentaar van het publiek wilde horen alvorens zij een weloverwogen beslissing zouden kunnen maken.

Hierop volgde een overweldigende reactie van de crypto gemeenschap. Er werd in grote getalen aan de SEC medegedeeld dat de vraag naar de een dergelijke spot ETF groot was en dat de SEC spoedig de aanvraag goed zou moeten keuren. Klaarblijkelijk was deze reactie van de gemeenschap nog niet genoeg, want Grayscale doet er nu nog een schepje bovenop met een eigen campagne.

Institutionele BTC adoptie

Veel crypto investeerders kijken op het moment uit naar het moment dat het eerste bitcoin spot beursfonds wordt goedgekeurd door de SEC. Inmiddels bestaan dergelijke beursfondsen in veel andere landen al, maar de Verenigde Staten blijft uiteraard de grootste en belangrijkste markt.

Indien een bitcoin spot ETF wordt goedgekeurd dan heeft dit de potentie om de crypto markt een enorme impuls te geven. Het zorgt er namelijk voor dat traditionele investeerders op een gemakkelijke manier direct blootstelling kunnen krijgen aan bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie