Kevin Schijven Kevin Schijven
03/05/2021 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2021 14:19

Handelsvolume bitcoin (BTC) beurzen steeg in april met 50% naar een nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Handelsvolume bitcoin (BTC) beurzen steeg in april met 50% naar een nieuw record

Er zijn in april weer meerdere belangrijke records gebroken in de cryptocurrency wereld. Lars Hoffman, onderzoeker van The Block, heeft deze op een rij gezet op Twitter:

Ten is eerste is de totale handelsvolume van de spotmarkt op “legitieme” cryptocurrency-exchanges gestegen met maar liefst 49% naar een all-time high (ATH) van $1,58 biljoen. Binance was verantwoordelijk voor maar liefst 74,3% van het totaal.

Ten tweede meldt Hoffman dat het handelsvolume van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) met 37,3% in april gestegen is naar $792,5 miljard. Dat betekent dat bijna helft afgelopen maand in andere crypto werd verhandeld, een duidelijk teken van een altcoin seizoen. Een groot deel hiervan zat in de handel van stablecoins. Het volume van dit type crypto steeg met 31,2% naar $504,2 miljard.

De bitcoin koers vestigde een nieuwe ATH van $64.800 op 14 april, maar daalde daarna behoorlijk in waarde. Pas vandaag is bitcoin weer hersteld tot het punt waar het april mee begon. Ethereum daarentegen is de afgelopen weken hard gestegen en vestigde vanochtend nog een nieuwe ATH van bijna $3.200.

Ook in de inkomsten van miners is dit verschil terug te zien. De inkomsten van bitcoin-miners waren in april gedaald met 2,5% naar $1,7 miljard, terwijl ethereum-miners een stijging zagen van 19,4% naar een ATH van $1,65 miljard.

Het handelsvolume van bitcoin-futures (termijncontracten) zakte met 11,9% in april naar $1,9 biljoen, terwijl ether-futures juist stegen met 64,1% naar een ATH van $873 miljard. Als laatst meldt Hoffman dat het volume van het bitcoin-fonds van Grayscale (GBTC) alsmaar blijft afnemen en in april met 16,9% naar $415 miljoen zakte. De premiumprijs van GBTC staat nu al meer dan twee maanden negatief.

Volgens het financiële onderzoeksbedrijf Fundstrat gaat ethereum veel beter dan bitcoin presteren dit jaar, maar het bedrijf is ook zeer bullish over bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie