Ivo Melchers Ivo Melchers
26/10/2022 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 14:20

Hardware-wallet Trezor maakt bitcoin aankopen met DCA mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Trezor, s´werelds eerste bitcoin (BTC) en cryptocurrencies hardware wallet, gaf eerder vandaag aan dat het nu bitcoin aankopen volgens Dollar Cost Averaging (DCA) ondersteunt. DCA houdt in dat je periodiek een vooraf bepaald bedrag investeert in een financiële activa. Dit zorgt ervoor dat je het risico verkleint dat je op een verkeerd moment instapt. Doordat je je instapmomenten spreidt, zal de gemiddelde aankoopprijs gelijk zijn aan de gemiddelde koers van de activa.

Pavol Rusnák, mede oprichter van Trezor, zegt het volgende over deze nieuwe functie:

‘’De sleutel tot de toekomst van Bitcoin is om mensen te verwelkomen die momenteel worden geïntimideerd door cryptocurrencies. We hebben geconstateerd dat nieuwe gebruikers zich voortdurend zorgen maken over twee dingen: het perfecte koopmoment vinden om de markt te betreden en hoe ze hun bitcoins veilig kunnen bewaren. Deze integratie lost beide kwesties op.’’

Deze nieuwe functie is door Invinity naar de hardware wallet gebracht. Invinity is een ‘cryptocurrency exchange rate comparison tool’ waarmee gebruikers verschillende crypto exchanges met elkaar kunnen vergelijken. De nieuwe DCA functie wordt ondersteund door Swan Bitcoin in de Verenigde Staten en door BTC Direct in België, Duitsland, Spanje, Nederlands en Tsjechië.

Bitcoin ETF’s ervaren uitzonderlijke schommelingen en nieuwe records
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hardware wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaatje waarmee je jouw cryptovaluta op de meest veilige manier kan beheren. De private keys, oftewel de toegang tot jouw bitcoins en cryptocurrencies, worden offline op de hardware wallet bewaard. Jouw private keys zullen het apparaatje nooit verlaten en je bent zelf in beheer van je digitale valuta. Dit jaar is met het faillissement van o.a. Celsius, Voyager en Three Arrows Capital meer dan ooit gebleken waarom het belangrijk is om je eigen crypto zelf in beheer te hebben. Ook vermijd je met een hardware wallet het risico op hacks. Eerder in het nieuws kon je lezen dat Ledger aangaf dat zijn verkopen vierenhalf keer zijn toegenomen na de problemen bij Celsius, de solana-hack en de hacks van DeFi-bridges.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie