Investeerders die regelmatig bitcoin of ethereum kochten sinds de ATH’s van 2017, staan alsnog ruim in de plus

Investeerders die pas de cryptocurrency-markt instapten tijdens het hoogtepunt van eind 2017 en sindsdien regelmatig bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) kochten, hebben alsnog behoorlijk wat winst geboekt.

Onderzoeksbureau Coin Metrics onderzocht hoeveel winst investeerders zouden hebben gemaakt als zij regelmatig zouden investeren, wat ook bekend staat als dollar-cost averaging of incremental trading.

Coin Metrics ontdekte dat investeerders die sinds eind 2017, toen bitcoin zijn all-time high (ATH) had bereikt, één dollar per dag zouden hebben geïnvesteerd, een rendement van 61,8% zouden hebben behaald.

Datzelfde geldt ook voor ethereum. Beleggers die één dollar per dag gestopt zouden hebben in ether sinds januari 2018, zouden een rendement van zelfs 87,9% hebben bereikt, zegt Coin Metrics.

Ondanks dat bitcoin nog steeds 30% onder de ATH handelt, zou men met dollar cost averaging vanaf de piek van de markt in december 2017 een rendement van 61,8%, of 20,1% per jaar, hebben.

Evenzo voor ethereum (nog steeds 71% onder dan de piek), zou dollar cost averaging vanaf januari 2018 87,6% of 27,9% op jaarbasis hebben opgeleverd.

Een reden hiervoor is dat er een aantal diepe dalen zijn geweest waaraan beleggers behoorlijk konden verdienen. Eind 2018 zakte de prijs van bitcoin naar bijna $3.000 en toen COVID-19 in maart uitbrak schoot ook de koers even hard onderuit.

Toen de zeepbel in januari 2018 knapte werd de markt bekritiseerd dat de hype voorbij zou zijn en de markt langzamerhand zou afsterven. Twee en een half jaar later geven veel van deze critici toe dat bitcoin toch meer uithoudingsvermogen heeft dan verwacht. Ook begint er langzamerhand steeds meer kapitaal vanuit institutionele investeerders de markt binnen te stromen.

Coin Metrics meldt verder dat bitcoin er momenteel erg “gezond” uitziet. De koers nadert zijn jaarlijks hoogtepunt, het percentage van het actieve aanbod ligt lager dan ooit, de hash rate en mining-diffulty liggen rond hun hoogtepunten en er wordt meer dan 2,5 miljard dagelijks afgehandeld.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.247,60 Kopen
1
Bitvavo
€29.708,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
€29.919,40 Kopen
3
Litebit
€29.987,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...