Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2023 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 09:20

Man gebruikt bitcoin miner om wiet te kweken: “Werkt geweldig”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Man gebruikt bitcoin miner om wiet te kweken:

Foto: hanohiki/Shutterstock

Vele duizenden mensen over de hele wereld gebruiken het minen van bitcoin (BTC) om een extra zakcentje te verdienen. De manier waarop dit wordt gedaan is over de jaren heen steeds ingenieuzer geworden om kosten te besparen, en een bitcoin miner onder de naam Rev.Hodl gaat er wat dit betreft misschien wel met de hoofdprijs vandoor. Hij gebruikt de warmte die wordt opgewekt door zijn mining apparatuur namelijk om wietplanten te laten groeien.

Apple oprichter wint Bitcoin zaak tegen YouTube met grote gevolgen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin wietplantage

De miner in kwestie beschikt over een Antminer S9 bitcoin mining machine. Dit is een behoorlijk krachtige machine en heeft ook een prijskaartje van enkele duizenden dollars. De machine vreet enorm veel stroom, en wekt naast bitcoins ook een grote hoeveelheid warmte op. Deze warmte wordt in veel gevallen gezien als ongunst bijproduct, maar Rev.Hodl dacht hier anders over.

Hij gebruikt de warmte onder meer voor het verwarmen van zijn huis, om de luchtvochtigheid op peil te houden, en, jawel, zelfs om wietplanten te laten groeien tijdens de koudste maanden van het jaar. Volgens hem werkt de bitcoin miner zelfs beter voor deze doeleinden dan zijn echte kachels.

“Het is beter dan elke gewone elektrische kachel. Sinds ik het heb, gebruik ik een Bitcoin miner voor elke reden waarom ik elektrische verwarming zou kunnen gebruiken. Ik heb een voedseldroger gemaakt, mijn huis in de winter verwarmd, de extra zonne-energie bij mijn kantoornetwerk yurt gebruikt, enzovoort. Nu ik het heb, moet ik goede redenen vinden.”

BTC mining toch niet nutteloos?

Op Twitter liet de miner weten dat het groeien van wietplanten met warmte van de miner uitstekend werkt. 

Het is niet bepaald de eerste keer dat een bitcoin miner de overtollige warmte opnieuw aan het werk zet. Vorig jaar was in het bitcoin nieuws te lezen dat een Nederlandse bitcoin miner de warmte afkomstig uit zijn miner installatie opnieuw inzette in de landbouw. De miner leverde de warmte aan kassen, en in ruil daarvoor kreeg hij toegang tot goedkope elektriciteit

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie