Rico Engelbarts
04/10/2018 05:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2018 05:53

Met 0,28 Bitcoin (BTC) op zak hoor je bij de één procent!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
met_0.28_bitcoin_BTC_op_zak_hoor_je_bij_de_een_procent

Rekening houdend met het feit dat er nooit meer dan het beperkte aantal van 21 miljoen Bitcoin (BTC) beschikbaar zal zijn, stelt Steve Lee, voormalige Product Director bij Google, op Twitter dat slechts 1% van de wereldbevolking meer dan 0,28 BTC kan bezitten.

Als je 0,28 BTC bezit en dat HODLt, weet je zeker dat niet meer dan 1% van de huidige wereldbevolking ooit meer BTC kan bezitten dan jij. Een bescheiden investering van $1.830 op dit moment kan ervoor zorgen dat je een 1%’er bent in een toekomstige Bitcoin-wereld.


Lee komt uit op 0,28 BTC door de 21 miljoen BTC die ooit in omloop zullen zijn te delen door 1% van de wereldbevolking van 7,5 miljard. Die 0,28 BTC zal nog lager uitvallen omdat meer dan 17% van de 21 miljoen Bitcoins nog gemined zullen moeten worden, en de wereldbevolking exponentieel groeit. Ook houdt Lee geen rekening met het grote aantal BTC dat voorgoed verloren is gegaan of verloren zal gaan in de toekomst.
Een studie uitgevoerd door Chainalysis, een op blockchain georiënteerd digitaal forensisch bedrijf, ontdekte eind vorig jaar dat 3,79 miljoen BTC voorgoed verloren zijn gegaan en niet meer opnieuw verkregen kunnen worden. Hierbij moet gedacht worden aan oorzaken zoals sterfgevallen, vergeten wachtwoorden, verloren memory sticks met daarop de private keys tot wallets en dat soort zaken. Ook beweren enkele experts dat de inactieve wallet van Bitcoin-ontwikkelaar Satoshi Nakamoto met naar verluidt daarop 1 miljoen BTC, niet langer toegankelijk is.
Rekening houdend met 5 miljoen BTC die verloren (zullen) zijn gegaan, hoeft men nog maar 0,21 BTC te bezitten om ervoor te zorgen dat niet meer dan 1% van de wereldbevolking meer BTC dan jij kan bezitten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie